Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nincs szép boxer bubu...

Miért nincs szép boxer bubu hangja a subarumnak?

Figyelt kérdés

Adott egy dízel boxer imprezám. Tudom, fúj dízel meg motorhibás stb...már nem az:)

A lényeg, hogy rengeteg videók vannak fent youtube-on, hogy kihozták belőle a szép bubu hangot. Állítólag csak a Remus serefg5300 típusú sportdobbal lehet.

A történet a következő. Elvittem kipufogóshoz, hogy tegyen fel egy sportdobot. A középdobot levették és feltettek egy paragi-t a végére. Az autónak még mindig gyári hangja volt. Amikor a részecskeszűrő regenerált, akkor szépen elkezdett bubuzni, de amikor befejezte, visszaállt alapra. Így hát azt javasolták, hogy a részecskeszűrőt offoltassam ki, mert nem engedi át a hangot és az folytja le.

Oké...mivel volt nekem még otthon egy üres szűrőm, kicseréltem és kiírattam a szoftverből.

Ezután sem lett hangja...visszavittem a kipufogóshoz, hogy akkor most mi van. Leszedte a végdobot is és egyenes cső ment a helyére. Tehát most már nyitott rendszer. Kb 10%-al nőtt a hangja és brutál doboz hangja van. Egyedül a turbót hallani.

Így most mi a teendő? Valakinek valami ötlete? Próbáljam meg a leg-leg-legnagyobb hangú dobot feltenni ami létezik, vagy itt valami más turpisság van?

Az a helyzet, hogy azzal az adott remus dobbal, részecskeszűrővel is bubu-zik és szép hangja van. Vennék, de már évek óta nem gyártják és nem árulnak sehol.

Mi legyen a kövi lépés? Mindent vissza gyárira?

Légyszíves trollok ne írjanak.

2017. szept. 12. 14:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Oké tesa higgadj le,nem bosszantásképp írtam.

Vígaszképpen szerzek neked féláron egy 16 tárcsás ekét melyet a traktorod után köthetsz.

2017. szept. 14. 06:24
 12/22 anonim ***** válasza:
5. vagyok. Nekem is subarum van, csak nem impreza, és nem dízel. Attól, hogy kicsit lesz hangja, attól az még nem "bubu". De persze, tedd rá a legnagyobb dobot, biztos jó lesz tőle. De ha leírtad a kérdésben, hogy milyen dob való rá, akkor miért nem raksz rá olyat?
2017. szept. 14. 06:58
 13/22 D. Brasco ***** válasza:
Kérdező itt egyedül te vagy nevetséges.........mondjuk te olyan szinten hogy arra nincsenek szavak.......de szerintem inkább a leömlőnél tőbe vágd le egy flexxel a kipufogót a francba.....ugy mar biztos nagyon frankó bubu hangja lesz......
2017. szept. 14. 09:09
 14/22 A kérdező kommentje:

Miket beszéltek?

Hagyjuk már ezt a rizsát. Egy egyszerű kérdést tettem fel. Tipikus magyar mentalitás. Kipufogó dobot kérdeztem, erre jönnek hogy fúj dízel, meg hogy adjam el. Ohh máris meghírdetem. És mi van akkor ha gázolajjal megy egy boxer motor? Na? Az se érdekel, ha gőzzel megy, de menjen, vigyen el A-ból B-be és ne legyen ocsmány hangja.

Leírtam tisztán és érthetően, hogy: (inkább pontokba foglalom a gyenge elmétek kedvéért)

1: Azért nem veszem meg azt a dobot, mert már nem gyártják. Csak 2x írtam le. Jesszus...ovisok

2: a motor cserélve volt fél éve új garis motorra. 2017 es javított motor ketyeg benne. Ebben már nem törik. De amúgysem törik, csak az euro4-es kiadásokban, amit 2010/9. hóig gyártottak. Előbb informálódni kéne, aztán okoskodni google-ból.

3: "egy dízelnek sose lesz kipufogó hangja" & "attól hogy kicsit lesz hangja, attól még nem bubu".

Hát videót linkeltem...linkeljem még? Spammba kéred, vagy privátban hogy megtaláld?

Itt egy tessék:

https://www.youtube.com/watch?v=7Esqx9FkALw

Itt van még egy:

https://www.youtube.com/watch?v=F0XvMwI5rTU

Na jó, még egy:

https://www.youtube.com/watch?v=8OPVfoH9S_U

Hát mi van veletek, emberek? Napszúrás? Oxigénhiány az agyban? Ennyire nehéz válaszolni, vagy ha nem válaszolni akkor legalább olvasni? Fikázás az megy, igaz?!

Hányinger...

Utolsó...te inkább...hagyjuk.

2017. szept. 15. 02:34
 15/22 anonim ***** válasza:

Akkor keress egy olyan dobot, ami hasonló paraméterekkel bír, biztos találsz.

Hidd el, hogy több Subarut láttam és javítottam, mint te.

https://www.youtube.com/watch?v=QPY69avyOZQ

Itt van az enyém, szerintem a dízel meg se közelíti a hülye traktor hangjával.

És törődj bele, hogy sose lesz olyan kipufogó hangja, mint egy benzinesnek. Mindig is hallani fogod a motornak a kerregését, és fele akkora a kipufogó hangja.

Tegyél rá egy HKS-t, és csóközön.

2017. szept. 15. 06:25
 16/22 D. Brasco ***** válasza:
Még jo sokáig vártál vele de végre nincs hiány érzetem.......csak be lett dobva ez a magyar mentalitás duma.......de ha mar itt tartunk akkor gondolkozz mar el a te mentalitasodon.....hogy felteszel egy kérdést,majd többen is leírjuk hogy nem lehet......erre rögtön jön vagdalkozás,meg hogy itt mindenki hülye rajtad kívül stb.....
2017. szept. 15. 08:08
 17/22 anonim ***** válasza:
Emberek! A kérdező megkérdezte, hogy milyen dob kell a motorra, hogy úgy szóljon, mint a videóban. Mert tud úgy szólni a dizel is. Nem arra volt kiváncsi, hogy a földbe döngölitek az autóját. Sajnálom, hogy én sem tudom a megoldást, de biztos lehetséges.
2017. szept. 15. 08:24
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a végre normális választ. Legfőképpen az utolsónak.

Éppen ez az, hogy hasonló paraméterekkel szeretnék dobot keresni és erre kéne válasz, hogy mégis merre keressem.

Tehát szűkítsük a kört. Hangos dob kell, vagy valami speciális? Mi lehet benne?

Nem érdekel, hogy "nem fog úgy szólni mint a benzines". Én szeretném kihozni belőle a "bubu" hangot. Sajnálom, hogy hülye traktorból kell ezt kihozni, de ez van, ennyire futotta. Akinek megvan a remus kipuff, azokra mindenki azt hiszi, hogy wrx. Ők maguk mondták. Tehát nem lehet annyira traktor. De egyébként sem az. Elég csendes dízel. Oké, kerreg ha nyomom a gázt egy szűk utcában, de szinte alig hallom.

Összességében a csendes, javított motoros, gázolajjal működő dízel subaru autómra szeretnék egy dobot, amivel egyébként is elnyomhatom azt az apró kerregést, hogy végre örülhessek hogy végre hallom a hangját.

Köszönöm!

2017. szept. 16. 03:43
 19/22 A kérdező kommentje:

Azért szeretném elmesélni a történetem.

Tehát 2 éve beleszerettem a subaruba. Nekem csak a 2008-as széria tetszett. Annyit nézegettem a subarukat, hogy már a kék színt is meguntam. Na mindegy...én wrx sti-re kezdtem gyűjteni, ami ott kezdődik, hogy 5 milla. Szóval 2x annyi, mint a 2.0 dízel, vagy az 1.5-ös benzin.

Úgy voltam vele, hogy megveszem a dízelt és eljárok vele az év végéig, aztán megveszem a wrx sti-t.

Időközben bejött egy olyan munka, ami után úgy gondoltam, hogy inkább valami hasznosabbra költöm és veszek egy nagyobb lakást. Mivel az autó időközben új motort is kapott, ezért nem az volt az elsődleges. Tehát az autó tökéletesen megfelelt és meg is fog. Idő közben én nagyon megszerettem. Azóta én csak egy coolercsövet vettem bele és olajat cseréltem. 150 ló és 6.2 liternél többet nem akar enni, akárhogy nyomom a gázt. Tudom...a szervízben majd elmegy a megtakarított pénz. De inkább fizetek egyszer porlasztókra sokat, mint állandóan tankolni.

Mivel a lakás árából még maradt egy kis pénzem, gondoltam egy picit költök az élményeimre is. Sokat nézegettem a dízel subaru hangokat, gondoltam megpróbálkozom vele én is. Azt hittem, hogy egy egyszerű sportdob és kész. De itt már másról van szó, különben nem tettem volna fel kérdést.

Gondoltam, hogy itt majd tudnak segítséget nyújtani, de hát mit is reméltem...fikázás megy. A kérdésemre persze nem kapok választ.

Az a baj a mostani emberekkel, hogy előbb írnak mint gondolkodnak. Szándékosan nem próbálnak belegondolni másnak a helyzetébe, a miértjébe...csak írják a maguk hülyeségét, azonnal letámadnak. De ez csak interneten, mert személyesen csak dadognak. Sajnos már mindenkinek el kell magyarázni mindent, hogy ne legyen a kérdező egy madár.

Köszi a figyelmet.

2017. szept. 16. 03:57
 20/22 anonim ***** válasza:

Eskü Te betegvagy tesó ebben a történetben nincs ennyi túlspiráztad de nem gyengén kiváló piszichiáterek vannak akinek aztán futtathatod magad csak valami arabot válassz mert az is Magyar mentalitású lesz.

Mielőbbi gyógyulást,és minden nap pinát kívánok.

2017. szept. 16. 05:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!