Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megvennétek így egy autót?

Megvennétek így egy autót?

Figyelt kérdés
Azzal kezdem, hogy nő vagyok, nagyon nem értek az autókhoz. Kinéztem egy egy gyönyörű 11 éves Hondát, én csak annyit látok, hogy kívül nincs rajta semmi sérülés, belül is szép, kopás mentes, nagyon jól néz ki, a motort beindítottuk, nem volt gáz indításnál, az alját megnéztük, nincs szétrohadva. Viszont ismerőseim azt mondják, mivel nem értek hozzá, nézessem át szerelővel. De nem hiszem hogy engednék elvinni, mivel még kipróbálni se tudtam, azt mondták hétvégén nem nagyon szokták kivinni a kocsikat, és amúgy is fél óra volt csak zárásig. Volt ott vagy 500 kocsi, és sok vevő. Ragaszkodjak hozzá, hogy el akarom vinni szerelőhöz, vagy vegyem meg így, mert látszólag semmi baja, és japán gyártású honda, eleve nagyon megbízható autó..?
2017. szept. 10. 08:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ragaszkodj az átnézetéshez! A Honda kiváló autó, de nem tudhatod, hogy az előző gazdája mennyire tartotta karban, és hogyan használta. Egy Hondát is szét lehet hajtani.

Még egy kérdés: Ez valami kereskedés ugye? Remélem nincs a nevében három A betű...

2017. szept. 10. 08:27
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Nézesd át, mert sok százezerbe fog fájni ami most pár tízezer.

Nem egy ruhát veszel 5000Ft-ért, hogy legfeljebb nem hordod.

2017. szept. 10. 08:27
 3/17 A kérdező kommentje:
Nem az AAA. Kecskeméten van a kereskedés, elég nagy. Maxx auto.
2017. szept. 10. 08:50
 4/17 A kérdező kommentje:
Én is arra gondoltam hogy át kéne nézetni, de ha nem engedik? Akkor hagyjam is a fenébe?
2017. szept. 10. 08:51
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem engedik, akkor egyértelmű hogy nem szabad megvenned.
2017. szept. 10. 08:56
 6/17 A kérdező kommentje:
Megmondom őszintén 2 kereskedésben voltam eddig, de még csak kipróbálni se engedte egyik se a kocsit. Nemértem.. Nem egy 2000Ft-os tételről van szó, mért nem lehet legalább kipróbálni..? A szerelőhöz ezek után végképp nem fogják elelngedni.. Mindenhol ez van, vagy csak kifogtam pont két ilyen kereskedést..?
2017. szept. 10. 08:59
 7/17 A kérdező kommentje:
Bar olvastam már olyan hirdetést, amiben azt írják, hogy szerelővel átvizsgáltatható.. lehet hogy csak ilyet kéne megnézni..
2017. szept. 10. 09:02
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem engedik átnézetni, akkor hagyd ott.

Ha nem akarnak kimenni veled egy próbakörre, akkor hagyd ott - persze nem így zárás előtt, hanem amikor bővebben ráérnek és nincs sok ember.

Magán a próbaúton is sokminden kiderülhet az autóról, fékekről, futóműről, rezgésekről, kerékcsapágyakról, viszont sokkal biztosabb ha előre leegyeztetve beviszed egy szerelőhöz, felemeli, megnézegeti-megrángatja a gömbcsuklókat, átnézi hol rozsdásodik, hol és mi volt javítva-cserélve mostanában...

Ugye írod, hogy az indításnál nem volt semmi gáz. Oké, elindult elsőre. Milyen volt a hangja? Mennyi idő után aludt el az olajnyomás visszajelzője? Előtte hideg volt a motor? Hűtőfolyadék szintje oké, nem úszkál benne túl sok "meglepetés" vagy olaj a felszínén?

És még lehetne a kérdéseket sorolni végig az egész autón. :)

Nincs hibátlan autó, 11 év sok idő, hiába Honda/Merci/BMW/akármi, minden autót, még a legmegbízhatóbbat is, tönkre lehet tenni ha olyan ember kezei közé kerül.

2017. szept. 10. 09:03
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

"Megmondom őszintén 2 kereskedésben voltam eddig, de még csak kipróbálni se engedte egyik se a kocsit. Nemértem.."

Aham.... Esetleg vigyél magaddal férfi ismerőst, apukát, tesót, bárkit aki ért hozzá. Lehet hülyének akarnak nézni lendületből, lévén nő vagy.

2017. szept. 10. 09:05
 10/17 A kérdező kommentje:
Mindkétszer vittem magammal férfit, bár ők sem értettek annyira az autókhoz, de azért tettünk fel kérdéseket, átnéztük stb. Szóval még így sem engedték.
2017. szept. 10. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!