Megvennétek ezt az autót?
Drága.
Az én kocsim ugyan 2 évvel idősebb, 100.000-el többet ér de nem rozsdásodik és nem is füstöl kéken.
Na meg nem is Suzuki :D
Igen, a szelepszárszimmeringek szeretik megadni magukat, DE azt nem mondanám, hogy típushiba, mert ha folyamatosan használják az autót, akkor nem adják meg magukat. Azoknál jön elő ez a probléma, amik sokat állnak, pl. fél év egy kereskedés udvarán vagy a nagypapi garázsában.
Persze lehet, hogy tényleg az, de azt a 20e forintot nem kell elhinni (mert ennél többet szoktak kérni érte, főleg hogy alaposan meg kell bontani a motort), hiába olcsó az alkatrész.
De én inkább a rozsdásodástól tartanék: azt látni kell, pl. elviszed egy olyan valakihez aki karosszériázik és fényez is, aztán kérsz rá árajánlatot. Ha ismerős, akkor gondolom ez nem okoz neki problémát.
Na ez az az eset, amikor nem szabad ismerőstől venni.
Kék füst megoldódik egy 20 ezres szimering-cserélve, mi? Lószart. Ha csak ennyi lenne, akkor megcsináltatná ő és nem bagóért árulná. Azért aki egy Swiftet szét tud hajtani, az ritka nagy barom lehet, már ne is haragudj.
Régi Swiftből ennyiért normális állapotút is lehet kapni, amit nem kell helyből generálozni és talán nem is rohad. A motorhiba és a rozsda túl sok egyszerre: drága mulatság kétfrontos harccal kezdeni.
NE VEDD MEG!
Szelepszár szimeringhez le kell venni a hengerfejet! Viszot ez magával hoz egy csomó más javítást is.
Hengerfej síkolás, szelep és fészkeik becsiszolása, hengerfej tömítés, szelepfedél tömítés, kipufogó és szívósor tömítés, vezérlés csere (ekkor már a vízpumpát is cserélni szokták, hűtőfolyadék), és végezetül a hosszbordás szíj készlet.
Ha ebből bári is kimaradna amit felsoroltam, egyetlen egy szerelő sem fog a munkájára garit vállalni. KB 10 óra munka. + gépműhely.
Szerintem ez inkább 100000 ft körüli javítás, nem pedig 20000! De össze tákolni is lehet...
Ki kéne deríteni hogy a motor olajfogyasztása is magas-e.
kölcsönkéred egy hónapra , mész vele 1000 km-t és kiderül milyen hibák jönnek elő milyen a valódi állapota.Ha tetszik akkor megveszed, ha valami baj van akkor lehet alkudni .
Látom a rozsda nem zavar Téged, pedig komoly probléma lehet abból is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!