Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Visszakaphatom-e a pénzemet...

Visszakaphatom-e a pénzemet autótötlesztés közben?

Figyelt kérdés
Nagybátyám vett egy autót részletre, a bank fele. Kettő hónap után megállapodzunk, hogy én fizetem, amikor lejár, akkor átadja az autót nekem s rákerül a nevemre. 1,5 milliót fizettem ki eddig, még 500 ezer van hátra. Viszont egyre elviselhetetlenebb a nagybátyám, undorító dolgokkal hív, fenyeget. Egybe nincs 500 ezer forintom. Hava 50 körül fizetek. Vissza lehet-e követelni valami úton-módon az eddig befizetett összeget? Van-e rá esély, hogy vissza is kapom?
2017. szept. 8. 11:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A bank nem ad vissza pénzt, miért is tenné. Te nem is állsz velük kapcsolatban, ott csak azt látják, hogy a nagybátyád eddig fizette a hitelét. Elég nagy felelőtlenség ennyi pénzt kifizetni úgy, hogy nincs róla semmi papírod. Azt lehet, hogy bementek együtt a bankba és átvállalod hivatalosan a hitel fennmaradó részét. De minél hamarabb vedd hivatalosan a nevedre, mert jó eséllyel, ha lejár a hitel nem lesz se pénzed, se autód.
2017. szept. 8. 11:37
 2/15 A kérdező kommentje:
Vannak róla hangfelvételek és két tanús papír is, hogy én fizetem, nem tudom, honnan vetted, hogy nincs. Szóval, ha bemegyek a rendőrségre, mi várható?
2017. szept. 8. 11:41
 3/15 anonim ***** válasza:
A rendőrségtől semmi nem várható. Polgári pert kell indítanod a nagybátyád ellen.
2017. szept. 8. 11:58
 4/15 A kérdező kommentje:

Értem. Az azt jelenti, hogy maximum őt kötelezik, hogy

A, fizesse vissza

B, egyéb opció?

2017. szept. 8. 12:15
 5/15 anonim ***** válasza:

Gondolom nem kaptál hitelt ezért lett más nevére vásárolva az autó.

Nem elég,hogy a nagybátyád nevén van még tolod alá a pénzt.

Egyszerű a dolog el kell adni az autót,ha pénzt szeretnél még belőle látni.

A pereskedés évekig is eltarthat és az eddig befizetett összeget tuti nem kapod vissza.

2017. szept. 8. 12:56
 6/15 anonim ***** válasza:
Mi is itt a probléma? A nagybácsi nevén van egy autó, ami a tiéd lehet, ha lejár a részlet. Addig te fizeted a részletet. Most ki akarsz farolni a megállapodásból. Próbáltad az embernek elmondani, hogy kéred vissza a pénzt? Ezzel ugyan felrúgod a megállapodásotokat, de mivel rokon, esetleg megbeszélhető. Rendőrség, bíróság nem nagyon látom, miért játszana az ügyben, hiszen eddig a tulajdonos semmit nem rúgott fel a megállapodásból. Te meg elég nagy marha voltál, hogy ebbe belementél, ha nem tér ki a megállapodásotok ilyen helyzetekre. (remélem közjegyző előtt hitelesítettétek)
2017. szept. 8. 13:57
 7/15 anonim ***** válasza:
Ez elég veszett helyzet. Szinte biztos, hogy a végén se pénzed se autód nem lesz. Legközelebb előre gondolkodj mikor belemész ilyen hülyeségbe.
2017. szept. 8. 14:29
 8/15 anonim ***** válasza:

"Vannak róla hangfelvételek és két tanús papír is, hogy én fizetem, nem tudom, honnan vetted, hogy nincs."

Na ez az ami semmit nem ér, eleve nem törvényes amit csináltok. Innentől kezdve örüljetek, ha a bank nem mondja fel azonnal a szerződést.

2017. szept. 8. 15:34
 9/15 anonim ***** válasza:
Miert mondana fel???
2017. szept. 8. 15:43
 10/15 anonim ***** válasza:

Mert a hitelfelvevő szerződést szegett?

Már azzal is, hogy "másnak vett fel hitelt", de le merem fogadni, hogy a hitelszerződés azt is kiköti, hogy az autó a hitelfelvevő használatában kell, hogy legyen, nem adható át 3. személynek rendszeres használatra.

2017. szept. 8. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!