Az október 27 -én elfogadott bírság amnesztia alapján most visszakaphatom az általam befizetett 165 ezres bírságomat?
Kamionsofőr volnék. Nyáron volt egy utam, akkor még nem volt HUGO box -om, hanem manuálisan, pontosabban a határátkelőhelyeknél, a bizonyos kollégával szerkesztettük meg az útvonalat.
Záhonyból Tiszaújvárosba szólt a jegy, ám a rendszer bevitt az egyik város központjába (Polgár), ahová kamionnal nem lehet behajtani, így a kerülőúton mentem. A kerülőúton állt egy ellenőrző kocsi, ám ugye nyugodt voltam, hiszen már nem is először jártam meg ezt az útvonalat. Ám kifelé lépve az országból, a határon a rendszer jelezte, hogy valami nem oké, olyan útszakaszon mentem, ahol nem fizettem útdíjat - azaz az a kis szakasznyi kerülőút. Így kénytelen voltam kifizetni 165 ezer forintot, hiszen addig nem is engednek át a határon. Nagy pech.
Ám, most nemrég kaptam valami levelet, valami bírság amnesztiával kapcsolatban. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezzel együtt, az én esetemben, lenne-e rá lehetőségem, hogy visszakapjam a 165 ezer forintomat?
Köszönöm! Üdv!
(akiket érdekel, itt olvashat az amnesztiáról:
[link] )
A leírtak alapján szerintem igen, vissza fogod kapni, ha megfelelően benyújtod a kérvényt.
Viszont 12 ezer forint a kérvény beadásának díja, illetve 60 nap áll rendelkezésre október 27-ét követően.
Igen, azt tudom :)
Ám csak arra lennék kíváncsi, hogy a saját esetem megfelel-e ezen elvárásoknak és lenne-e értelme nekivágni :)
Én ez alapján írtam, hogy szerintem igen:
"vagy az előre meghatározott útvonalról funkcionálisan párhuzamos, adott esetben olcsóbban igénybe vehető szakaszra tértek le" (az általad linkelt oldalról)
Ennek te tökéletesen megfelelsz szerintem, úgyhogy érdemes beadnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!