Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy autót miért úgy gyártanak,...

Egy autót miért úgy gyártanak, hogy gyorsabban képes menni, mint amennyivel a KRESZ szerint lehetne?

Figyelt kérdés
Az autósok körében mindig látom, hallom, hogy megy a farokméregetés, hogy kinek az autója milyen gyorsan gyorsul x sebességre illetve, hogy mennyi a max sebessége. Egyáltalán miért így gyártják az autókat? Azt értem, hogy a különböző országokban különbözőek a sebességhatárok, de azokat az autókat, amikkel lehet menni akár 240-el hülyeségnek tartom, mert tudtommal egyetlen ország sincs, ahol 200 KM/H-nál magasabb lenne a sebességhatár. (Persze vannak olyan országok, mint például Németország ahol van olyan autópálya, ahol annyival mehetek amennyivel tudok, de akkor sem hiszem, hogy 240 KM/órás sebességre szükség lenne.)

2017. szept. 4. 00:32
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
49%

Te most azt akarod mondani, hogy a 88-cal közlekedő autót 90-nel előzzem meg? Az aztán rohadt biztonságos. Ha azt akarod, hogy magadat, és a szembejövőt is megöld, nyugodtan csináld így.

2017. szept. 4. 11:37
 22/27 anonim ***** válasza:

# 21 és Elek:

A 88-cal közlekedő rendőrt mennyivel szoktátok megelőzni?

Én azokról beszéltem akik pont hogy a szembejövőt veszélyeztetik. Ha nem tudja felmérni a terepet akkor ne előzzön.

2017. szept. 4. 12:38
 23/27 anonim ***** válasza:
42%
Kérdező! Te egy hatalmas kretén vagy....
2017. szept. 4. 13:10
 24/27 Beviz Elek ***** válasza:

Nem igazán fordult elő hogy lakott területen kívül a rendőr feltartott volna, de ha meglátom belassítok, 100-zal utolérem, megelőzöm és eltávolodok tőle, utána lehet menni tovább.

2017. szept. 4. 14:21
 25/27 anonim ***** válasza:
Te azt komolyan gondolod, hogy egy autót kevésbé lehet illegálisan használni egy autót, mint egy telefont?
2017. szept. 5. 06:59
 26/27 anonim ***** válasza:

"mert már engem is, meg láttam ahogy másokat is majdnem elütöttek, mert éppen tövig nyomták a gázpedált."

Az autópályán mászkáltál a járdán? Nem? A városban? Akkor most kérlek áruld el, hogy a városban mire mennél vele, ha 130-ra lennének lekorlátozva az autók??

KOMOLYAN ÉRDEKEL, kérlek válaszolj erre.

Amúgy meg:

- a gyártónak semmi köze x ország szabályaihoz, ő olyan autót gyárt amilyet akar, a szabályok betartása a hatóság dolga, az autógyár meg nem hatóság

- senki nem korlátoz engem abban, hogy fogjam a kocsimat, és kimenjek Németországba, ahol mehetek akár 250-nel is, ha azt látom jónak és képes vagyok rá - milyen jogon korlátozna az autógyártó egy olyan helyen, ahol hatósági korlátozás nincs?

- tudom, hihetetlen, de vannak emberek, akik kimennek pályára a kocsijukkal, és meghajtják.. szép is lenne, ha 130 lenne a maximum sebesség ehhez...

2017. szept. 5. 11:39
 27/27 anonim ***** válasza:

Miért nem gyártanak olyan cipőt, amiben a kérdező csak a zöld jelzésnél tud lelépni a járdáról? Amiben nem tud rálépni egy kerékpárútra. Ami csak és kizárólag kijelölt gyalogátkelőhelyen, vagy ennek hiányában az utcasarok meghosszabbított vonalában engedi kizárólag 90 fokban keresztezni az úttesetet.

Amivel nem lehet fűre lépni, kizárólag a lehető legcélszerűtlenebb vonalvezetésű gyalogutakat lehet használni.

Kb. ennyire értelmes a kérdésed, kérdező...

2017. szept. 5. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!