Egy autót miért úgy gyártanak, hogy gyorsabban képes menni, mint amennyivel a KRESZ szerint lehetne?
Elek pont azt írom hogy ha a sebességhatáron belül nem tud előzni, magyarul az nem biztonságos akkor ne kezdjen bele!! Ha odalép akkor átlépi a sebességhatárt.
Le szoktam venni a lábam a gázról, de miért én figyeljek arra hogy ne ütközzünk (meg az akit előznek), a pofátlankodó helyett aki ezzel így nyer kb 2 percet..
Újra egy jogosítvány nélküli, meg nem értett gyalogos.
Mi az, hogy már majdnem elütöttek?
Aki álmos vagy gyárilag bamba, az ne beszéljen a sebességkorlátozásról, hanem maradjon a járdán.
Ha nem nézel szét, a 25km/h-val zötyögő munkagép ugyan úgy el tud ütni, mint a 170-el száguldozó béjemvés. Annyi, hogy a második eset biztosabb. :-)
Te először biztonságról beszéltél. A szabálytalan (pl kisebbfokú gyorshajtás) nem kötelezően biztonságtalan. Ha kicsit odalépsz, az előzés biztonságosabb hisz hamarabb végzel vele.
Legjobb példa Németország. Szabad 130 felett menni a pályán mégsem halt ki az ország. Értelmesen használva teljesen jó. Máshol amennyiben az út minősége legalább olyan, ott miért veszélyes?
Az USA egyes tagállamaiban piros lámpa esetén ha nincs keresztirányú forgalom, akkor kikanyarodhatsz jobbra. Máshol tilos, de Magyarországon is rengeteg kereszteződés van, ahol megoldható lenne. Arról nem beszélve hogy helyenként éjszakára kikapcsolják a lámpákat, akkor is elsőbbséget tudnak adni az autók.
Anglia, pelikan crossing. Zebránál pirosat kapsz, később narancssárgán villog, ekkor már elindulhatsz HA nincs gyalogos rajta, zöldnél pedig egyértelműen mehetsz. Magyarországon lelőne a rendőr ha éjszaka átmész, hiába nincs senki a környéken.
A van jogsid, akkor vagy kezdő vagy, vagy pedig egyáltalán nem látod át a forgalmat és lövésed sincs hogy mi történik körülötted.
Semmi baj
Tényleg azt hittem, hogy egy tipikus gyalogos fájdalmas problémájáról olvashattunk, aki az utca egyik oldalán született, de gondot okoz átmenni a másik oldalon található TESCO-ba. :-)
Amennyiben valóban rendelkezel jogosítvánnyal és még közlekedsz is, akkor sokkal nagyobb a baj.
" A kérdés meg igazából azért született, mert már engem is, meg láttam ahogy másokat is majdnem elütöttek, mert éppen tövig nyomták a gázpedált."
Talán autópályán történt, ahol 130 fölött "száguldoztak"? Mi Vagy 40-re kéne korlátozni az összes autó sebességét mindenhol? Csak mert a 130 lakott területen igencsak veszélyes.
Kérdező!
A közlekedésben az a "majdnem" szó számodra mit jelent?
Mert én ma reggel MAJDNEM nekimentem a garázsajtónak, de aztán elfordítottam a kormányt.
A kereszteződésben hirtelen váltott a lámpa és MAJDNEM át menten a piroson, de időben lefékeztem.
Egy elágazásban MAJDNEM nekem jött a busz, de aztán elkanyarodott. stb.
Rettegés az ember élete! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!