Menet közben megállt az autom motorja, az öninditó teker de a motor meg sem mozdul. Mi történhetett?
Épp elözésben voltam mikor egyszercsak hirtelen leállt az autó. Félreálltam ráinditok de csak az inditómotor zug a motor meg sem mozdul mégcsak meg sem tekeri. Üzemanyag fullon elötte tankoltam, gyujtáskapcsolo egy honapja cserélve, akksi jó. Mi lehet a probléma? Mi szállhatott e igy egyik pillanatrol a másikra??
Válaszokat elöre is nagyon köszönöm.
"az öninditó teker"
"az inditómotor zug a motor meg sem mozdul mégcsak meg sem tekeri."
Most akkor teker vagy nem teker?
Ha szerencséd van, csak a generátor rossz és lemerült az akksi.
De persze lehet, hogy:
- rossz üzemanyagot tankoltál
- olaj nélkül mentél
- túlmelegedett a motor
- elszállt a vezérlés
- stb.
Ha jól értem, az indító forog, de a főtengely áll.
Ez csak egy módon lehetséges, ha a bendix nem adja át a hajtást.
Hiszed, nem hiszed, más megoldás nincs. ;)
A kérdés első sora:
"..az önindító teker de a motor meg sem mozdul.."
Ezek ismeretében miért fontos az autó típusa?
A jelenség 20 éves Suzukinál ugyan arra utal, mint a 2 hónapos Alfánál.
És miért lehet kérdéses az akku állapota, ha meg tudja forgatni a legnagyobb fogyasztót, az indítómotort? ;)
Mert nem tudjuk a kérdező mit ért az alatt, hogy "teker" az önindító.
Lehet, hogy csak próbálkozik, de nem tudja átfordítani a motort. De a kérdező ennek ellenére azt hiszi, hogy "teker", mert ad ki hangot.
Ha nem tudja átfordítani a motort, annak sok oka lehet, a lemerült akkutól a besült motorig bármi.
Meg azért lássuk be, bendix hibától ritkán áll le előzés közben a motor...
üzemanyag szivattyú, üzemanyag szűrő. Ha előtte tankoltál, akkor eséyes tényleg a rossz, vagy vizes üzemanyag.
Mostanában egyre többször fordul elő, hogy benzinkutaknál rossz tartályba töltik a benzint és a gázolajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!