Egy 2001-es Renault Megane egy kátyú áthajtása után a műszerfalon megszünt a motor fordulatszám, km/h, üzemanyag és vízhőfok visszajelzés. Valakinek van ötlete hogy mi történhetett és hol keressem a hibát?
Én a biztosítékokkal kezdeném a hibakeresést, aztán a csatlakozókkal.
Ha két oldalon felemeled a hangszóró borítását és kicsavarod a két torx csavart a hangszórók mellett (T-15), akkor a műszerfal borítást fent megfogva kicsit felfelé és magad felé húzva, az egész felső rész leválik. További 3 db torx csavar kitekerése után kiveheted a műszeregységet. Azon is van két csatlakozó, amit megigazíthatsz.
Januárban vettem egy 2003-as Megane-t, nem működött a műszerfal benne. Az autóvillamossági szerelő állítólag féklámpa kapcsolót cserélt benne. Ide is adta a régi kapcsolót (ami működik), de azóta se értem, hogy mi köze volt a féklámpának a műszerfalhoz.
Ja, motortéri biztosítékokat is ellenőrizted?
Nagy kátyúnál kiakadhat az inercia kapcsoló is, de akkor semmi se működne, vagyis nem szabadna semminek működnie. A kapcsolót a kiegyenlítő tartály mögött keresd, a piros kupakját kell lenyomni, ha kikapcsol ütközésnél.
Na jó ez szürke, de valahol ott van:
Egy próbát ez is megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!