Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rövid távra turbó dízelt?

Rövid távra turbó dízelt?

Figyelt kérdés
Napi bejárásra kellene egy régi dízel ! Napi 10 km lenne a táv, céges kocsi nincs, teherautó sofőr vagyok szval sok cuccot kell cipelni, ezért kell kocsi! dízelt szeretnék kérdés melyik lenne a jobb amelyik elviseli a rövid távot TD, TDI, SDI ??
2017. aug. 28. 21:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát jah, egy öregecske Berlingo, Partner, stb. Gázolaj ingyen van, a többire meg minden autónál költeni kell.
2017. aug. 29. 08:38
 12/18 anonim ***** válasza:
31%

Aki azt írja, hogy az öreg dízel rövid távon nem jó, tönkremegy, nem hatékony, tudná ezt részletezni?

Részecskeszűrőst ne vegyél, mert az drága lesz viszont minden más jó lehet. Nekünk van egy majd' 30 éves turbó dízel mercedes 190-ünk, semmi baj nincs vele pedig nem volt rendszeresen hosszú távon használva. Mondjuk nagyon nehéz ilyen állapotút találni a használt piacon.

2017. aug. 29. 09:51
 13/18 anonim ***** válasza:
60%
Óóó, hagyjátok már ezt a "rövid távon a dízel tönkremegy" dumát. Mindenki csak a neten olvassa ezt az okosságot, de tapasztalata fogadjunk, hogy egyiknek sincs, aki itt osztja az észt. Vagy talán a benzinesnek jót tesz a rövid táv?
2017. aug. 29. 14:04
 14/18 anonim ***** válasza:
akkor felkellsz 2 órával előbb azt mész vele munka előtt után 200 km-t
2017. aug. 29. 18:28
 15/18 A kérdező kommentje:

utolsó válaszoló- Jót nevettem, ismerősökkel is beszéltük , és ők is mondak hasonlót ! :D de ez csak vicc, és annak is veszem , nem sértődök meg rajta , nem lesz vita , értem :D

amúgy vettem egy régi 306 1.9 td ! szval innentől kiderül hogy jó ötlet vagy sem ! :D eddig benzinest vezettem, de soha többé nem fogok venni még1x az biztos... nem megy és eszik !!

2017. szept. 24. 20:19
 16/18 A kérdező kommentje:
válaszokat köszönöm ! A kérdés ink. érdeklődés volt. Ha esetleg mindenki ellenezte volna akkor is dízelt vettem/veszek .. Csak kíváncsi voltma, embertársaim véleményére :D de még mindig nem értem hogy a benzin miért bírja jobban a rövid távot mind a dízel ..
2017. szept. 24. 20:23
 17/18 anonim ***** válasza:

Dízel lassabban melegszik, jobban kokszolódik hidegen.

Egyébként a dízel autókat majd nem a 306 alapján ítéld meg...

2017. szept. 25. 06:57
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha csak arra kell az autó amit írtál akkor vegyél egy egyszerű benzines suzukit ami erre a célra tökéletes amire neked kell és kész.

Én régi Suzuki Swiftet vettem direkt munkába járásra, mert van nekem dízelem egy G Astrám 1.7 isuzu motoros amivel eddig nem volt gondom még rövid távolságok sem tették tönkre amit 2 éven át tettem, mert így alakult az élet, de mióta a feleségemnek szüksége gyakrabban az autóra mert ő ha autózik akkor hosszú útra megy akkor használja ő a dízelt, nekem meg arra hogy munkába megyek oda-vissza 12 km-ert arra bőven jó a suzuki. Céges buszjárat munkahelyemre csak a lakóhelyem szélét érinti ami gyalog 30 perc, és esős időbe, vagy hideg téli napokon nem túl kellemes ennyit sétálni, ezért is vettem autót a fenntartása annyira nem vág földhöz meg sokszor jó ha két autónk van mert ha akad nekem jó maszek, alkalmi munka akkor úgy is azzal megyek, mert annyira nem sajnálom ha összekoszolom a szerszámokkal, vagy koszosan ülök be, vagy olyan dolgokat hozok-viszek amik koszolnak. Én úgy vagyok vele hogy a biztonsági berendezések jók legyenek, és ne essen szét alattam, és működjön, ha meg már annyira bajos lesz hogy nem érdemes rákölteni akkor eladom donornak egy jelképes összegért. De én mondom nekem bőven jó a suzuki erre amire kell, volt amikor ezzel mentünk 200 km-re valamiért, mert a dízelt kölcsön adtuk anyáméknak hogy eltudjanak menni nyaralni.

2017. okt. 14. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!