Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol fogyhat el a motorolaj a...

Msebi06 kérdése:

Hol fogyhat el a motorolaj a kocsiból?

Figyelt kérdés

Vett haverom egy 2005-ös, 1.8-as benzines Ford Focus C-Max-ot. Átnéztük vételkor, jónak tűnt minden, viszont most 1600 km megtétele után 3l motorolajat kellett utánatölteni. Vásárlás után volt olajcsere, a szerelő aki elvégezte rajta a cserét mondta is, hogy jó állapotúnak tűnik a motorja, de mint kiderült mégis van valami gubanc.

Nem füstöl kéken egyáltalán, a fagyálló tiszta, menni jól megy, leszedtük a burkolatokat a motor körül, folyás nem látszik, a kartergáz szemre normálisnak tűnik (levéve a beöntő nyílás tetejét). Fogyasztása vegyesbe klímával 9 liter, ez is szerintem reális.

Mi lehet a gond szerintetek? Mit nézzünk meg rajta még megbontás nélkül? A szerelő nem tudja rögtön fogadni az autót, addig gondoltam utánajárok kicsit.

2017. aug. 24. 09:25
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Hazahoztuk az autót. A szelepvezérlésen kellett állítani és helyrejött az alapjárat. Az autó ugyan úgy megy mint előtte, az olajt már nem eszi. Úgy néz ki semmi gond nincs most vele.
2017. okt. 7. 20:48
 22/23 veterán vas ***** válasza:

1600km alatt elfogyott 3 liter olaj, és közben nem füstölt nem csöpögött. A motor erős volt, bár utólag kiderült a szelep nyitás/zárás nem volt a helyén. Most rendbe rakták a vezérlést, és ettől megállt az olajfogyasztás is.

Ezt így ebben a formában azért egy normális szerelőnek ne meséld el, mert nagyon ki fog röhögni.

2017. okt. 7. 21:55
 23/23 A kérdező kommentje:
Ilyet nem mondok szerelőnek, mivel tudom hogy hülyeség. Egyébként ide se írtam ilyet, szerintem csak a legutolsó hozzászólásom olvastad el... Az olajfogyasztás a szelepszár szimeringek és a gyűrűk cseréjével oldódott meg.
2017. okt. 27. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!