Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol fogyhat el a motorolaj a...

Msebi06 kérdése:

Hol fogyhat el a motorolaj a kocsiból?

Figyelt kérdés

Vett haverom egy 2005-ös, 1.8-as benzines Ford Focus C-Max-ot. Átnéztük vételkor, jónak tűnt minden, viszont most 1600 km megtétele után 3l motorolajat kellett utánatölteni. Vásárlás után volt olajcsere, a szerelő aki elvégezte rajta a cserét mondta is, hogy jó állapotúnak tűnik a motorja, de mint kiderült mégis van valami gubanc.

Nem füstöl kéken egyáltalán, a fagyálló tiszta, menni jól megy, leszedtük a burkolatokat a motor körül, folyás nem látszik, a kartergáz szemre normálisnak tűnik (levéve a beöntő nyílás tetejét). Fogyasztása vegyesbe klímával 9 liter, ez is szerintem reális.

Mi lehet a gond szerintetek? Mit nézzünk meg rajta még megbontás nélkül? A szerelő nem tudja rögtön fogadni az autót, addig gondoltam utánajárok kicsit.

2017. aug. 24. 09:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
66%
Nekem sem kerek a történet. A nejem 1.8-as benzines Focusában 235e km van, de két olajcsere közt egy cseppnyi sem fogy el.
2017. aug. 24. 17:33
 12/23 anonim ***** válasza:
Igen, a katalizátor képes megfogni a füstöt, szóval lehet, hogy kuka a motor. Nemrég egy C Corsánál volt hasonló probléma. 250 km alatt megevett 2 liter olajat és nem füstölt semennyire. Megbontás után derült ki, hogy elfáradtak a dugattyúk benne és megrepedeztek.
2017. aug. 24. 20:40
 13/23 veterán vas ***** válasza:

Ha jól értem:

-nincs csöpögés

-nincs kék füst

-erős a motor

-nincs kartegáz

Szóval, ilyen körülmények között nem tud csak úgy "eltűnni" 3 liter normális minőségű motorolaj.

(nem 1600 de még 16000 km alatt sem!)

Valami sántít a sztoriban ;)

2017. aug. 24. 21:34
 14/23 Gáll Zsolt válasza:
33%
Hngerfejes te fasz. Vidd el autószerelőhöz more.
2017. aug. 24. 22:56
 15/23 A kérdező kommentje:

11. Azért motorok különböző állapotokba lehetnek különböző futásteljesítmény után. Haverom előző focusában (beszámították neki ebbe) 300 fölött volt és annak se volt olajfogyasztása, és ez lenne a normális.

10. Ez tuti? a 12-es válaszoló szerint meg lehet. Nekem ilyennel nincs tapasztalatom azért kérdezem.

14. Gratulálok a sokatmondó hozzászólásodhoz.

- Nem az enyém az autó még mindig

- Nem vagyok se f@s, se more

- Autószerelő fogja megcsinálni, csak mint írtam nem tudta egyből vállalni.

Közben föl lett hívva a kereskedés, ahol az autó lett véve és mondták, hogy beszélnek a szervizesükkel, hogy mikor érne rá megnézni és kitalálunk valamit. Kíváncsi leszek mi lesz a vége.

2017. aug. 25. 06:17
 16/23 anonim ***** válasza:

Ha ilyen csodakatalizátor lenne benne, ami megfogja a füstöt, akkor már nem működne a katalizátor..

ezen túllépve mérjetek sűrítési végnyomást(meleg motornál) mind a négy gyertya kicsavar, aztán hengerenként megnézitek.

már csak az maradt, hogy kopott a motor, tehát 5-6 körül lesz a végnyomás..

tudom, olvastam, hogy normálisan üzemel az autó..

csodák nincsenek, valamit benézett a haver.

2017. aug. 25. 07:13
 17/23 anonim ***** válasza:
Én is kíváncsi vagyok a megoldásra, kérlek írd majd meg a végkifejletet is!
2017. aug. 25. 07:14
 18/23 anonim ***** válasza:
Ha az eladó azt mondta, hogy majd kitalálunk valamit, az nálam azt jelenti, hogy lebuktunk az óra tekergetéssel, de majd valahogy befogjuk a vevő száját.
2017. aug. 25. 08:42
 19/23 A kérdező kommentje:

Jövőhéten visszük vissza a kocsit a kereskedésbe, azt mondták, hogy a szervizesükkel gariba megcsináltatják.

Majd megírom mi lett a vége.

2017. aug. 29. 17:51
 20/23 A kérdező kommentje:
Fejlemények: le lett adva a kocsi, szelepszár szimeringet cseréltek elsőnek, de nem lett jó (gondolom az olcsóbb megoldást akarták), aztán jött a gyűrűk cseréje, így már nem eszi az olajat, viszont elment az alapjárat, gondolom szerelésnél eltoltak valamit. Náluk van még az autó.
2017. szept. 30. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!