Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek tisztességes az,...

Andráska Béla kérdése:

Szerintetek tisztességes az, hogy az autószerelők közel 50 százalék kedvezménnyel vásárolják meg az alkatrészeket és teljes árat számolnak fel?

Figyelt kérdés
Tehát ez tiszességes úgy hogy az autószerelő árak is nagyon drágák?

2017. aug. 15. 22:02
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
75%

Vezérműszíj csere 150...-látszik hogy nem jársz szerelőhöz XD

De akkor minek írsz ökörséget?

2017. aug. 16. 08:39
 12/27 anonim ***** válasza:
66%

Teljesen tisztességes. Te mint kiskereskedelmi végfelhasználó, elvileg nem is tudhatnád a nagyker árakat.

Ettől függetlenül köztudott, hogy a U...nál egy rendeszeresen vásároló kisebb műhely is megkapja a 45-50%-ot. És tudod miért? Oda megy Kis Pista vállalkozó, kitesz az asztalra egy cikkszámlistát, leellenőrzi, hogy mindent megkapott-e, aztán fizet és távozik. 10 perc alatt otthagyott félmilliót. Jössz te, Végfelhasználó Jóska, te is kaphatsz sorszámot, sorra is kerülsz, és cikkszámok helyett elkezdet ott, hogy "kihűlt a Föld, és megjelentek a dinoszauruszok", az eladó kideríti, pontosan milyen éávjáratú, milyen motorkódú autód van, kérdezget, robbantott ábrákat mutogat neked a monitoron, hogy kiderüljön, mi az a filléres gyösz, amiért jöttél. 20 perc után távozol, vettél egy olajleeresztó csavart, meg egy elosztófedelet, és fizettél 10.000 Forintot.

Na ezért szolgálnak ki téged kétszer annyiért.

2017. aug. 16. 10:21
 13/27 anonim ***** válasza:
74%

Semmi gond!

Te is hagyj ott a boltban havi 600 000 forintot!

2017. aug. 16. 10:26
 14/27 anonim ***** válasza:
18%

És itt jön a kérdés: miért csak mindig az kap kedvezményt, aki amúgy sincs rászorulva és amúgy is van pénze? (Ez az élet bármilyen terén, főként politikai, is igaz!)

Ha viszed az alkatrészt a szerelőnek, a legtöbb elküld vele, mert neki nem az éri meg, ha beszerelheti az autódba, hanem ha ő szerzi az alkatrészt, hiszen a fent említett példából kiderül, hogy sokkal több pénzt keres az alkatrész rendelésen, mint maga a javításon...

Lehet jönni itt a "nem tudja kigazdálkodni", "nem tudja enélkül fenntartani a műhelyt", "tudodte milyen drága a válallkozás?", "milyen sokba kerül...stb." szövegekkel, de én azt mondom, ha nem érné meg, akkor nem csinálnák!

2017. aug. 16. 10:30
 15/27 anonim ***** válasza:
Azért vannak itt ellentmondások! Amit a Bárdinál, vagy az Unixnál megveszek 50% kedvezményre mint vállalkozó, ugyanazt szinte ugyanannyiért bárki megveheti pl. a Kovács Autó webáruházában. Tehát ezek nem igazán valós kedvezmények és ilyen esetben 50% felárat számolni az alkatrészre elég komoly lehúzás. Nem is szoktam csak max. 10-20% százalék beszerzési költséget számolni az ügyfeleimnek.
2017. aug. 16. 11:01
 16/27 A kérdező kommentje:
Az infó első kézből származik. Nekem is van ilyen kódom kis kerülővel 46 százalék kedvezmény. Szerintetek a nyolcezer forintos rezsióradíj kevés nekik? Szakszervízbe me tíz tizenkétezer óradíj? Szerintem meg nemteljesen tisztességes eljárás az hogy felszámol nyolcezer forontos óradíjat. Nem is siet valamint 46 százalék kedvezménnyel vásáról és utána mégis teljes árat számolnak az alkatrészekért. Nem mondom hogy a kedvezményt számolja le , de azért valamivel méltányosabb áron adhatná tovább.vegyünk egy hatvanezer forintos kuplungszettet amit negyvené rak be kb három óra alatt. Plusz kap rá 46 százalék kedvezményt ami kb 27000 ft. Tehát hatvanhétezret kap három órás munkára. És még számlát sem nagyon ad. . Igazad van hogy keveset keres Magyar viszonylatban. De én ugyan úgy keveset keresek. Sőt összehasonlításképpen kevesebbet mint kéne és nekem ennyiből kéne kifizetnem a majdnem nyugati munkadíjat. Hát nemtudom . Ha neg te viszed az alkatrészt akkor majdnem a duplája a munkadíj. Szetintem ez is tisztességtelen.
2017. aug. 16. 11:11
 17/27 A kérdező kommentje:
Most cseréltettem vezérlrst honda civiken. A vezérlész teljes ára vizpumpával 37000 ft volt a bárdiba. Kedvezménnyel 20400ft. 25000 ft volt a munkadíj baráti alapon. Idegen szervízbe 4 órát számolnak rá és 42000ft . Ökörségeket nem én írok. Ha neked 150000 ft ért cseréltek vezérlést akkor keményen átvágtak. Erről írok!!!!!!
2017. aug. 16. 11:16
 18/27 A kérdező kommentje:

Bocsi , de valaki hülyeséget írt. Ugyanis a szerelő sem tud mindent jejből. Azaz egy márkán belül annyi fajta kocsi van hogy nemtudja milyen motorkódú kocsihoz milyen alkatrész jó. Még a márkaszervizekben sem!

Ő is odadja a forgalmit megmondja milyen alkatrész kell és kikeresik a motorkód alapján. Én mint Józsi én is így vásárolok és mindenki más. Nem kell túlmisztifikálni ezt a műveletet. Az igaz hogy otthagyok tízezer forintot , de csak mert nincs kedvezmény. Ha lenne kedveény akkor sokkal több mindent tudnánk venni a kocsihoz és némely dolog gyakrabban lenne cserélve. Tehát többet hagynánk ott. Az előbb írtam a vezérlésről. . Persze nekem egyszerű motorom van. 1996-os honda civic egy görgős. Vannak több görgős szettek azok gondolom drágábbak. A munkadíj az kb ugyan annyi. Aki nem lusta az menjen fel a bárdi vagy az unix oldalára vagy akár a kovács autóéra nézze meg milyen árba van az az alkatrész amit legutóbb beszereltetett. Meg fog lepődni! Plusz leveszi a 46 százalékot. Bárki beüti a google- ba hogy bárdi autó stb online áruház megadja a kocsi paramétereit , mit keres és már dobja us ki motorkód alapján az alkatrészeket különböző árakba márkátol függően. Kiváncsi leszek ki mire jut :)

2017. aug. 16. 11:46
 19/27 anonim ***** válasza:
72%
Kíváncsi vagyok, mekkora hisztit vágnál le, ha megtudnád, hogy a teszkó is jóval olcsóbban kapja a csirkefarhátat, mint amennyiért neked adja. Persze tudom, te alapból paraszt vagy, így neked olcsón megvan. De akkor is.
2017. aug. 16. 11:57
 20/27 A kérdező kommentje:
Paraszt te vagy ha így reagálsz. A fő probléma az hogy az alkatrész honlapon van hat- nyolc márka. Sokszor árban kétszeres az eltérés vagy több. A szerelők az esélyét sem adják meg annak hogy mi döntsük el megyik márkát rakják bele abba a kocsiba amit mi használunk. Családot , csereket szállítunk vele , hosszú távra megyünk vagy éppen kátyús úton járunk. Miért baj az hogy a saját kocsimba amit és használok szeretném tudni milyen alkatrész van benne és mennyibe került? Te biztos szerelő lehetsz. Tudtam hogy néhány embernél kiverem a biztosítékot. De attol még lehet normálisan kulturáltan írni.
2017. aug. 16. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!