Ilyen esetben, honnan lehet tudni, hogy kinek van elsőbbsége?
1. Például egy nagyobb főútról lefordulok egy lakóházas útra (szóval olyan útra, ami nem túl forgalmas, főleg vidéken), ilyenkor honnan lehet megtudni, hogy nekem van-e elsőbbségem az első kereszteződésnél vagy nem, mondjuk ha nincs kirakva főút tábla vagy az X a kereszteződés előtt?
2. (Tegyük fel, hogy nekem van, akkor utána minden kereszteződésnél nekem van elsőbbségem, amíg nincs elsőbbségadás táblám vagy bejöhet egy jobbkezes utca bármikor?)
A válaszokat előre is köszönöm!
Vagyis ha jól értelmezem, akkor az ilyen eldugottabb utakon, mindegy hogy az előző utcában nekem volt elsőbbségem a következő ettől még lehet jobbkezes, vagyis akkor minden kereszteződésnél le kell lassítani, hogy megnézzem van-e tábla? Így nem lehet folyamatosan mondjuk 50-el menni.
Bocsássátok meg az értetlenségemet, csak érdekel a dolog.
Jól értelmezed.
Ha az egyik utca jobbról macisajtos, attól még a következő lehet jobbkezes is!
Védett útvonalra gondolsz, mert azt külön nem jelzik, mint mondjuk a főútvonalat. Ilyenek tipikusan az olyan utcák, amik ugyan nem főútvonalak, de például menetrend szerinti busz közlekedik rajta. Ettől függetlenül a mellékutcáknál figyelni kell, mert nem evidens hogy végig macisajt lesz minden utcában, és az is lehet amit már írtak, valaki ellopja a táblát. Egy arra közlekedő idegen, helyismerettel nem rendelkező vezető olyankor akár joggal gondolhatja, hogy elsőbbsége van. Szóval óvatosan!
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!