Illik egy intéssel megköszönni, ha átenged valaki a zebrán?
Hát én Budapesten már nem egyszer jártam így:
Kétsávos út, zebránál állok. Állok akár egy percig, folyamatosan jönnek-mennek az autók. 20-ből mondjuk egy végre méltóztatik megállni. Átmegyek félig. Azért félig, mert a másik irányból meg nem állnánk. Állok az út közepén a felezőn, zebrán és így is 8-10 autó elhúz, mire végre át tudok menni.
Autósként szinte mindig azonnal megállok, ha zebránál ácsorgó gyalogost látok. Szegények, meg sokszor nem hisznek a szemüknek, hogy van aki megáll a zebránál.
Nálunk sajnos ez nagyon nem divat. Tisztelet a kivételnek.
Igen, már leírtam, tudom hogy ez a szabály, de még sem tartják be, szóval kedvességnek számít...
Egyébként én is elgondolkozom azon, hogy ők kiszoktak e szállni a kocsiból. Ha nekem lesz autóm, mindenkinek megfogok állni, mert tudom milyen rossz ácsorogni és várni a megváltást. :)
"Egyébként én is elgondolkozom azon, hogy ők kiszoktak e szállni a kocsiból"
Bizony hogy kiszoktak és szánalmas módon ők háborodnak fel a legjobban ha nem állnak meg az autósok amikor átakarnak menni a zebrán
Az az érdekes, hogy ha sokat közlekedsz kint akkor átszoksz a "normálisra", mert ott ciki nem átengedni a gyalogost.
Aztán van, hogy itthon megállok a zebránál és a gyalogos csak néz meglepődve és nem megy át :D
Jártam úgy mostanság Budapesten, hogy megálltam a zebránál vártam nem indult el, akkor egyes és gyíí :D :D
Egyszer úgy jártam hogy vártam. Egy megállt erre ott villantot hogy menjek már át mert a másik oldalon mentek a kamionok mint a versenyautók, bele megy a másik kocsi ami utána jött, roncs derby lett :D Én röhögtem nagyott erre kiszállt és anyázott nekem :D. Most már nem zebrán megyek át hanem a' mellett és mindig akkor futók át mikor jön egy kocsi (nem öngyilkosság) mert akkor hirtelen lefékezz meg dudál. Nekem is van kocsim :D Lelassítok a zebra előtt de a majom azt hiszi átmehet erre felgyorsítok :D, olyan jó parasztnak lenni. Egyszer ott volt egy nagy darab kutya szar a zebrán direkt bele hajtottam és csupa szar lett az emberek cipője én biccentettem ők szidtak. Volt olyan is hogy egy biciklis mellett mentem el rám üvölte hogy az anyád én erre visszatolattam hozzá akkorát esett :D. Egyszer egy macskát is elütöttem, macskapörkölt lett. Jó vezető vagyok :D. Előttem átszabad menni.
KÉRDÉSEDRE MEGVÁLASZOLVA:
Középső újjal intek
Nyugi csak vicceltem. Csak viccelni akartam. Látom nevetés helyett elküldesz az anyámba. Jó most komolyan leirom a véleményem:
Mivel az autósók 30%-a áll meg és 15% a kedvébe igy várni kell míg a maradék 55 átgázol a zebrán :D. Remélem felborulnak. Nem bolintok már mert 1x megbolintottam egy embert erre elkezd indulni dudálni meg bemutatni. Ezután már futók a zebrán mint a vonat :D. Nekem is van autóm megállok mindig bár olyan is volt hogy megcsusztam zebra előtt és hát majdnem elgázoltam a babakocsi kerekét :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!