Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Sötétben, hogy érdemes megkösz...

Sötétben, hogy érdemes megköszönni ha félreáll valaki?

Figyelt kérdés

Ha egy kis utcában valaki félreáll nekem,hogy elférjünk (sötét van) akkor,hogy jobb megköszönni?(a kézi köszönést nem látja)

Elakadásjelzővel vagy egy villantással?

Én az elakadásjelzőt támogatom, bár mindkét verzió láttam már.

Ha elakadásjelzőt használok akkor csak miután elhaladtam mellette vagy szemből is jól látszik? (én elhaladás után szoktam mert a tapasztalataim alapján szemből kevésbé észrevehető, de ha nem néz a tükrébe akkor meg nem látja,hogy megköszöntem.)

Tudom,hogy ez nem nagy dolog és talán túl variálom, de én fontosnak tartom és elvárom,hogy nekem is megköszönjék, szeretném ha biztosan látnák ,hogy örök hálám üldözi őket :)

2015. jan. 6. 20:42
 1/5 anonim ***** válasza:
38%

...elvárom, hogy megköszönjék...

Én meg nem várom el, s fel sem foghatom ezt a köszöngetést. Nem mondom, hogy ez csak nálunk van, de nem jellemző. Osztrák, német nem is érti.

Egyébként valóban túlvariálod. Ha meg akarod köszönni, tedd úgy ahogyan kézre esik, nem megtévesztő, nem zavarsz vele senki, s látja a másik.

Ha azonos irányban mentek, akkor amikor már előtted van, ha szemben, akkor pedig még az előtt, hogy melléérsz.

2015. jan. 6. 21:45
 2/5 A kérdező kommentje:

Szerintem pedig így helyes, megtehetné azt is,hogy megáll velem szemben, és senki semerre mert mindketten bunkó tahók vagyunk és nem megyünk le az aszfaltról.

Nekem egy idő után elegem lenne belőle és azt mondanám,hogy álljon félre a f***om,csak több üzemanyag fogy a megállással.

Ezt egy nagyon pozitív dolognak tartom,hogy megköszönjük, így illik, az meg,hogy a német meg az osztrák nem ismeri...kit érdekel?Nem Magyarországon élünk?A nyelvünket sem ismerik akkor ne beszéljük?

2015. jan. 6. 22:41
 3/5 anonim ***** válasza:
66%
lehúzod az ablakot és intesz neki
2015. jan. 6. 23:46
 4/5 anonim ***** válasza:
83%
Nagyon is helyes, ha megköszönöd. De az elvakítás miatt a villantás nem jó, csak ints a kezeddel és kész. A szembejövő fényszórója még pont ad annyi fényt, hogy ez kivehető.
2015. jan. 7. 00:01
 5/5 anonim ***** válasza:
69%

Akkor a németek, osztrákok agyhalottak kell legyenek.

Amúgy elakadásjelzőt érdemes használni.

2015. jan. 7. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!