Miért mondják, hogy az új Mercik nem jók?
Sokszor olvasom,hogy "Ez még igazi Merci volt",meg hasonlók. Miben rosszabbak a mostaniak? Tervezett elavulás,anyaghasználat,javíthatóság?
Egyébként én is a régi Mercedes-eket szeretem (W140 a nagy kedvenc,ha jól tudom,ezt tartják az utolsó igazinak).
Nem csak a Mercikre mondják, hanem az összes új autóra. Aki ismeri, hogy milyenek voltak 10-20-30 évvel ezelőtt és picit ért is az autókhoz és nem milliomos, az valószínűleg nem kedveli az újakat (bár nagyban függ az igényeitől).
(Az egyik ismerősöm eléggé nagyot sz@p@tt az 5 éves mercijével. Benzines, azzal a hibával vitte be szakszervizbe, hogy egyenetlenül jár és hogy gyengébb lett. Nagyjából fél óra "szerelés" után megállapították, hogy az egyik henger nem megy. Gyertyahibát mondtak neki, ő elfogadta és kicserélték neki. Hát nem az volt. Utána ugyanezt eljátszották a trafóval is, majd végül kiderült hogy az egyik kb. 1500 Forintos gyertyakábel a hibás. Na mennyi lett vajon a végösszeg? Nem 1500 Forint. Nem árulta el a pontos összeget, csak annyit mondott hogy valamivel 50 ezer felett volt, mivel a kicserélt alkatrészeket is megvetették vele, hiába nem voltak hibásak. - Gondolhatjátok hogy azóta hogyan áll hozzá az egész autóhoz, holott ez nem is annyira az autó hibája volt, hanem a szerelőké. Bár mondjuk az érdekes, hogy régen a sima gyertyakábelek is kibírtak 10-15 évet, mostmeg a hiper-szuper teflonos bevonatú speciális réz erezettel rendelkező ennek a felét tudja.)
Híres típusuk még a W124, ami az elpusztíthatatlansága tett azzá. Az utcánkban is van egy, jelenleg 840 ezer kilométer van benne (eredeti a motorja, bár felújítva már volt úgy tudom) és még jó állapotban is van viszonylag.
Dumaduma.
Láthatod itt is egyes kérdéseknél, de a való életben is társalgásoknál elő szokott kerülni, hogy bezzeg a W124-es Merci, meg bezzeg a zőccséges, meg így, meg úgy. Csak a nosztalgia miatt van. Azokkal is pont annyi probléma van, mint a maiakkal, csak nem ismerik be. Az, hogy a W123-as zőccséges többet megy el hibátlanul az alig 50 lóerejével, mint egy 200 lóerős modern Merci, hadd legyen már természetes. És még a fogyasztásuk is azonos. Vagy a W140-es Mercedesnél a 3500-as motorból kihoztak kőkemény 150 lóerőt... Így mindenki tud tartós motort gyártani. Ennek ellenére a W140 minden, csak nem megbízható. Oké, az még olyan klasszikus, nagy dög Merci, de azonkívül semmi jó nincs benne.
A lepontozasbol itelve ugy latom,meg is jelentek ezek az emberek akiknek az elmejet elhomalyisitja a nosztalgia......
Ezt is lehet lepontozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!