Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért mondják az a Suzuki...

Miért mondják az a Suzuki motorjáról, hogy tönkretehetetlen?

Figyelt kérdés

Nekem most dugattyú hibás az autó. Így kattog : https://www.youtube.com/watch?v=eabVvqaAezg

Szóval nekem sikerült tönkretenni 150 ezer km-nél és ez valóban 150 ezer mert előző tulaj egy alkesz autószerelő volt aki 18 év alatt tett bele 120 ezret.

Vagy csak az én Swiftem tönkretehető? Pedig kíméltem ahogy tudtam.

2017. máj. 28. 16:09
 1/8 anonim ***** válasza:
31%
Ha az előző tulaj barbár módon bánt vele akkor már mindegy hogy te mennyire vigyázol rá, előbb utóbb az agyon használt alkatrészek elfáradnak főleg hogy előtte gyilkolva volt és az már alapból rontott az élettartamán, és ez nem csak a motorra hanem kb mindenre igaz. Persze a Suzuki motorjaik nem egy hitvány minőségűek, tartósak ugyan, de ez közel sem jelenti azt hogy bármilyen gyilkolást, terhelést túl él hosszú távon.
2017. máj. 28. 16:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagy átlagban igaz,de az átlagból mindig vannak kilengések.Vannak gyári hibák. Te kifogtad. Vagy a tipikus suszternak lyukas a cipője elvén haladva, a szerelő a saját kocsijára tojik a legjobban és 120 ezer km alatt kétszer cserélt olajat.
2017. máj. 28. 16:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Á, dehogy, kedvence volt ez az autó, sírt is mikor megvettük, de már nem kapott jogsit tovább. Minden számla megvolt hozzá valahol ( én kevertem el) mondta is, hogy valami total,vagy elf olajat tett bele mindig, és nkd vagy valami ilyen gyertyákat... volt rá rendesen vigyázva. Akkor lettem figyelmes a hangra amikor pumpáltam a kerekeket és elfelejtettem leállítani az autót, hallottam, hogy jobb oldat valami kattog, hát meg is ijedtem hívtam is a szerelőt, de csütörtökön megyek. Neten meg olvastam, hogy ez dugattyú törés...
2017. máj. 28. 16:28
 4/8 anonim ***** válasza:

egy városi legenda...

7 éve csak 0w20-as motorolajjal szabad kiszállítani bármilyen személyautó-motort a japán szigetországból, és az is az előírás páldául az új suzukik olajcseréjére is.

még a szervizben is csak 10W40-est toltak bele hordóból(de elszámolták az előírtat)

akkor egy alkesztől mit vársz. A japók erről nem tehetnek, ők jót gyártottak, illetve gyártanak.

Én például az első szwiftek megjeleneése óta a mai napig esztergomi szwifttel járok, és még soha nem hibásodott meg egyik sem. Eleinte 5W40, aztán 0W30, majd amikor itt megjelent, 0W20 amit beletöltök. Ez a negyedik szwiftem. soha rosszabb autóm ne legyen.

a szolgálati kocsim Mazda, az sem romlik el soha.

a te szwiftedet nem te tetted tönkre.

2017. máj. 28. 16:37
 5/8 anonim ***** válasza:

Tipikus törött dugattyú szoknya hangja van. Jellemzően a 3-as hengernél, ha szerencséd van lepottyant a forgattyús házba és nem csinált más kárt.

Ezek a swiftek ha van bennük olaj meg víz elmennék a végtelenségig, DE ez nem jelenti azt, hogy nem lehet velük hiba.

Ez a bizonyos dugattyú szoknya törés SAJNOS tipikus '96 utáni Swift betegség (olvass utána ha nem hiszed), Te ebbe most bele nyúltál.

Nekem egy 2001-es 1.6 Sedanom van rohangálásra, 1-1.5 deci olajat elpusztít minden 1000km-en, de van ereje, jó a kompresszió. Megmutattam egy autószerelő havernak és azt mondta ezzel még nem kell foglalkozni! Tök fölösleges bontani, mert minden rendben van vele.

Ha jól sejtem nincsenek szerszámaid és tudásod hozzá, így picit zsebbe nyúlos lesz a dolog, én 40eFt környékét saccolok.

2017. máj. 28. 16:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Ez az olajtól függ?
2017. máj. 28. 16:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen olvastam, hogy 96 utáni Swiftekkel van gond, de Ő 95-ös. úgy számoltam, hogy mindegyik dugattyút kicseréltetem. Újra. Vagy csak egyet veszek kizárólag bontottan. Még nem tudom, konzultálnom kell a szerelőmmel. Eddig úgy tudja, hogy szelep beállításra viszem mert nagy a hangja.
2017. máj. 28. 17:13
 8/8 anonim ***** válasza:
A 8 szelepes 1,3-as egyébként pont az egyetlen aminél előfordul ilyesmi.
2017. máj. 28. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!