Miért ilyen baromi drága az új suzuki swift?
Nem tudom, hol nézted te ezt. A listaára 3,88 milla, de most minden Suzukiból lejön kb. 700 ezer ft, tehát az új kedvezményes ára 3,15 milla, ami szerintem nem olyan sok. A felszerelt példány 3,5 milla körül fog megállni.
Egyébként többek között azért, mert japánban szerelik össze, és nem Magyarországon. Másrészt ez még viszonylag olcsónak számít. Egy új vw golf ára 5 millió körül kezdődik, és az csak alap modell... A Renault Clio nagyjából hasonló méretű, de az is 3 milliótól kezdődik.
Ekkora új autót nem nagyon kapsz olcsóbban. Na jó, Daciát kivéve... A Swift se egy 5 méteres monstrum, de mégse egy Ignis vagy Celerio nagyságrendű kocsi.
Senki nem vesz autót listaáron. A Suzuki oldalán is fel van tüntetve a 3,15 milliós ajánlott kisker ár. A legalapabb modell meg viszonylag jól felszerelt, klíma is van benne. Ebben a kategóriában (ferdehátú kisautó) egyedül a Dacia Sandero és a Lada Kalina Hatchback olcsóbb.
Ha inflaciót is belekalkulálod, most sem drágább ez a Swift, mint anno a régi klasszikus hazai gyártású volt. Az előző generáció meg konkrétan ugyanannyiba került, mint ez. Szvsz inkább az új Ignis, ami túlárazott.
Nem drága, és szerintem megéri az árát még úgy is, hogy nem ültem benne.
Ha van valami 100 ezres autód, lehet beszámolják jó áron.
Sehol nem adnak listaáron autót.
hasznaltauto.hu nézd meg az új autó árakat ott.
Egyedül a Mazda az, ahol a listaárból szinte semmi kedvezményt nem adnak
Én nem tudom mit vár a Suzuki. De hogy 3 millióért inkább vennék egy pár éves autót, de abba legalább tudnék pakolni meg a lábam is elférne.
Ez is olyan lesz mint az előző Swiftek hogy a szűk látáskörű magyar elmegy és veszi hitelre egyből...
A "hivatalos listaár" az uniós országok közti ár-összehasonlítás miatt kell, de köszönőviszonyban sincs a "valós", szalonban elérhető árakhoz képest.
Ahogy előttem is említették, a hahu-n érdemes nézelődni, sok akciós modellt ki lehet fogni.
nem értem miért nem lehet a honlapon akkor a normális és valós, igazi árakat felrakni?
Akkor a többi modelljük (sx4, vitara) is olcsóbb?
5:
Plusz a Daciából sem lehet alkudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!