Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most kezdtem el vezetni,...

Most kezdtem el vezetni, nagyon bénának érzem magam. Lehet nem nekem való a jogsi? Vagy ebbe még bele lehet jönni?

Figyelt kérdés
Ma volt a 2. vezetős órám, igazából most vezettem elsőre, mert az 1. órán csak átbeszéltünk mindent. Végülis ment a dolog, 1-2x volt, hogy ugrált az autó velem. De annyira elfáradtam a végére... annyi mindenre kellett koncentrálnom, nem tudom elképzelni, hogy akár csak a sebességváltás is valaha zsigerből jöjjön. A másik, amire ráfeszültem az a kuplung, hogy mikor mennyire engedem. Lehet, hogy nekem ez nem való? Vagy ez normális, hogy ennyire leszívott agyilag?
2017. júl. 5. 09:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet. De ezt ráérsz kimondani a 20. óra után .
2017. júl. 5. 09:20
 2/9 Mirk ***** válasza:
100%
Minden - tényleg minden - gyakorlás kérdése. Most még feszülsz, de a 30. órára már ismerni fogod az autót, tudni fogod hogy engedd a kuplungot. Nem lesz gond, elég sok embernek van jogsija :)
2017. júl. 5. 09:21
 3/9 anonim ***** válasza:
94%

Azért nem megy ám át mindenki 30 órával...

Tehát azért ennyire nem kell biztatni a kérdezőt.

Kérdező:

Igen, meg fogod tanulni csak lehet, hogy kétszer a kötelező óraszám alatt. :)

2017. júl. 5. 09:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Azaz kétszer a kötelező óraszám felett. Ismerek olyat aki a 75. óránál tart és már megy neki minden pedig elindulni se tudott egy jó darabig.
2017. júl. 5. 09:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A 2. (gyakorlatilag 1.) óra után azért nem kellene parázni.
2017. júl. 5. 09:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Azt hittem egyszerűbb lesz, azért parázok most.
2017. júl. 5. 09:38
 7/9 anonim ***** válasza:

Gyakorlat teszi a mestert. Amúgy most csak az alapokat tanulod, ami arra elég, hogy átmenj a vizsgán (jó esetben) , az igazi tanulás a jogsi megszerzése után lesz!

Nálam az autó kezelés megtanulása gyorsan ment, csak a térérzékkel volt (van) baj. Eleinte mindig az út szélén mentem, ha jöttek szemben :) és a parkolás is nehezen ment ( hivatalosan már október óta nem vezettem, nem hivatalos körülmények közt tavasszal, és csak párhuzamosan parkoltam, az akkor jól ment)

2017. júl. 5. 10:26
 8/9 10 deka farhát ***** válasza:

Hallod, én még a 10. órán is úgy izzadtam, mint k*** a templomban :) És én is lefáradtam rendesen. Általában délutánonként vezettem, utána már csak vacsorázni és aludni volt erőm.

Aztán 36 óra után elsőre levizsgáztam. Utána az első néhány önálló gurulásnál gyomorgörcs, "úristenholvagyok", "miezasokautóittkörülöttem", aztán szépen lassan hozzászoktam. Lassan két éve vezetek, eddig olyan 50.000 km ment le. Most már rutinból megy a váltás, pedálnyomkodás, tükörnézés stb., bár időnként még sikerül lefulladnom, a parkolást meg inkább hagyjuk, csak töketlenkedek össze-vissza (pedig vizsgán még ment) :)

2017. júl. 5. 14:34
 9/9 Hovarju ***** válasza:

Ne aggódj. Menni fog. Nekem a második alkalom volt a mélypont. Annyira elfáradtam és annyit hibáztam, hogy azt gondoltam nem megyek többet.

De nagyon jó oktatóm volt, és szerencsére majdnem minden hétköznap mehettem vezetni. Segített a jókedve és a biztatása. Végül 56 óra után mentem vizsgázni és elsőre sikerült.

Volt olyan órám is, amikor megegyeztem az oktatóval, hogy ketten együtt már remekül tudunk vezetni. :-)

2017. júl. 7. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!