Most kezdtem el vezetni, nagyon bénának érzem magam. Lehet nem nekem való a jogsi? Vagy ebbe még bele lehet jönni?
Azért nem megy ám át mindenki 30 órával...
Tehát azért ennyire nem kell biztatni a kérdezőt.
Kérdező:
Igen, meg fogod tanulni csak lehet, hogy kétszer a kötelező óraszám alatt. :)
Gyakorlat teszi a mestert. Amúgy most csak az alapokat tanulod, ami arra elég, hogy átmenj a vizsgán (jó esetben) , az igazi tanulás a jogsi megszerzése után lesz!
Nálam az autó kezelés megtanulása gyorsan ment, csak a térérzékkel volt (van) baj. Eleinte mindig az út szélén mentem, ha jöttek szemben :) és a parkolás is nehezen ment ( hivatalosan már október óta nem vezettem, nem hivatalos körülmények közt tavasszal, és csak párhuzamosan parkoltam, az akkor jól ment)
Hallod, én még a 10. órán is úgy izzadtam, mint k*** a templomban :) És én is lefáradtam rendesen. Általában délutánonként vezettem, utána már csak vacsorázni és aludni volt erőm.
Aztán 36 óra után elsőre levizsgáztam. Utána az első néhány önálló gurulásnál gyomorgörcs, "úristenholvagyok", "miezasokautóittkörülöttem", aztán szépen lassan hozzászoktam. Lassan két éve vezetek, eddig olyan 50.000 km ment le. Most már rutinból megy a váltás, pedálnyomkodás, tükörnézés stb., bár időnként még sikerül lefulladnom, a parkolást meg inkább hagyjuk, csak töketlenkedek össze-vissza (pedig vizsgán még ment) :)
Ne aggódj. Menni fog. Nekem a második alkalom volt a mélypont. Annyira elfáradtam és annyit hibáztam, hogy azt gondoltam nem megyek többet.
De nagyon jó oktatóm volt, és szerencsére majdnem minden hétköznap mehettem vezetni. Segített a jókedve és a biztatása. Végül 56 óra után mentem vizsgázni és elsőre sikerült.
Volt olyan órám is, amikor megegyeztem az oktatóval, hogy ketten együtt már remekül tudunk vezetni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!