Ti megennétek ezt első autónak?
Lehet kicsit hosszú,de nem tudom rövidebben leírni a sztorit,hogy megértsd a teljes szituációt,ezért előre is bocsi.
Van egy 73 éves volt ügyvéd bácsi és járok nála ilyenkor nyáron napszámba dolgozni,valahogy szóba került a vezetés meg a jogsi,és mondtam neki,hogy most tettem le a jogsit,és kérdezte milyen kocsik jönnek be nekem meg ilyenek és mondtam neki,hogy a német kocsik a kedvenceim és azt mondta mutat valamit,mennyek utána,a garázsban egy szerintem ritka zsír állapotú audi a8 áll,39000 km van benne össz viszz,ő az első tulaj,viszont az a gond vele,hogy öt éve áll,igaz beindul pöccre,mert néha be van indítva,illetve három éve lejárt a forgalmi rajta.Ami az árát illeti azt mondta 300ezerért ide adja,ha kell nekem.Szóval a kérdés az lenne,hogy valahogy megéri-e megmenteni?,hogy szűk két millából helyre lehet-e pofozni?,illetve,hogy eggyáltalán vissza lehet-e rakatni valahogy a gorgalaomba még ilyen esetbe?(nincs kivonva,csak lejárt a műszaki és nem foglalkoztak vele).A válaszokat köszönöm.
Szerintem te is tudod, hogy a szokásos mantrát fogják mondani az emberek:
Nem racionális első autónak egy prémium uszályt vásárolnod, különösen forgalmi nélkül. Megveszed, nem tudod mennyit kell rá költeni. Fogyaszt is, lehet nem is ilyen autó kellene neked, és később is folyamatosan előjöhetnek a 100e-s váratlan költségek, amik anyagilag megterhelnek egy pályakezdőt.
Egyébként meg ne bízz senkiben, aki piaci ár alatt árul, még ha nemdohányzó 73 éves ügyvéd is. Ha komolyan érdekel a kocsi, akkor alaposan át kell nézetni.
Igen, mert az ügyvédek arról híresek, hogy átengedik a profitot neked...
Első jól leírta a lényeget.
Egyébként milyen évjárat, milyen motor stb stb?
Én már most se hiszem el a futásteljesítményt, ha meg egy kissrác hirdetne egy ilyet egyenesen kiröhögném.
Meg kell nézni jobban, hozzáértőnek, de valószínűleg pár 100.000et lehetne keresni rajta. Sok csóró akar nagyobbat mutatni, mint ami és megvenni egy olcsó bizonytalan állapotú kocsit, csak, hogy vetíthessen.
Én magamnak biztos nem tartanám meg.
De így ahogy írok, simán beruháznék üzleti szemmel. Talán lehetne keresni rajta.
Van egy érzésem, hogy az autó vételára nem csak pénzbe kerülne, mellé kellene adnod a seggedet is, vagy csak a szádat.
:)
"Ha bírod tankolni meg fizetni rá a biztosítást akkor simán."
Csakhogy biztos kell rá költeni is, nemcsak tankolni. És a szervízdíj nem olcsó.
Kérdező: milyen évjárat, milyen motorja van?
Mennyire hihető ez a történet? Miért hanyagolta el az autót, ha csak 39 ezer km van benne, és miért passzolja el 300 ezerért? Érdekes...
És én nem enném meg. De megvenni megvenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!