Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy isuzu motoros dízel...

Van egy isuzu motoros dízel astrám, mitől okádhatja a füstöt 3000fordulatszámnál?

Figyelt kérdés
Kb 300.000km motorilag tökéletes állapot, szép hangja van, jó a futása, csak éppen mostanában észrevettem, hogy gázadásnál, gyorsításnál rendesen füstöl a kipufogó, mi okozhatja?

2017. júl. 3. 09:26
 1/6 A kérdező kommentje:
Amúgy szürkés fehéres a füst és leginkább nem napos időben látszik szembetűnően, vagy éjszaka, a világít valaki mögöttem.
2017. júl. 3. 09:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Éjjel ha hátulról világítanak akkor mindig jobban látszik a füst, ha jó a motor ha nem. :)
2017. júl. 3. 09:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Adagoló is makk egészséges? Egyébként a sokat futott dízeleknél gyakori, főleg amelyiken EGR szelep is van, hogy lekokszolódik a motor szívócsöve. Ez azt eredményezi bizonyos terhelés (fordulat) felett nem jut az egéstérbe annyi levegő amennyinek kéne, így az égés minősége is leromlik (fogyasztás nő, stb.)
2017. júl. 3. 14:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, nagyon ritkán megyek 3000fölé, a fogyasztással meg vahyok elégedve olyan 800kmenként töltöm tele, amint kivilágít a tankolj lámpa :)
2017. júl. 3. 20:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Milyen Astra, F/G/H/J? K-t csak azért nem említem, mert abban már nincs Isuzu dízel.

Füstölni azért szokott, mert vagy túl sok gázolajat kap (injektor hiba), vagy túl kevés levegőt (többek között turbó hiba) és ezért tökéletlen, kormolós az égés.

2017. júl. 6. 20:14
 6/6 A kérdező kommentje:
G
2017. júl. 6. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!