Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek miért ennyire...

Szerintetek miért ennyire népszerűek az SUV-k?

Figyelt kérdés

Annak idején senki sem értette mire jó az X5-ös BMW. Aztán jött a többi, és hatalmas siker lett. Nem igazi terepjárók, csak annak látszanak, sokban még 4x4-es hajtás sincs, mégis imádják az emberek. Szerintetek miért?

Elmondom mit gondolok erről:

Elsősorban úgy vélem, a legtöbb embernek nincs szüksége valódi terepjáróra, viszont számos országban rettenetesen rosszak az utak, ami a normál autók futóművét kikezdi. Az SUV-k jóval erősebb és strapabíróbb futóművel rendelkeznek, és a hasmagasságuk is nagyobb, így nem csoda hogy pl. a híresen rossz orosz utakon imádják őket.

Aztán magasabban van az üléspozíció, így könnyebb ki-be szállni, és jobban átlátni a forgalmat. Emiatt tetszik az idősebb korosztálynak.

Legtöbbjük nehezebb, robosztusabb és biztonságosabb az átlag személyautónál.

Ma már mindenféle motorral, hajtással kaphatóak különböző méret és árkategóriában. Egy elsőkerekes Dustertől, amit 3 misi alatt elvihetsz, egészen a luxuskategóriás Bentley Bentaygáig, ami ha jól tudom a 80-100 milliós kategória mindenféle van belőlük.

Szerintem hatalmas ötlet volt megalkotni őket, a következő kocsim 80% hogy SUV lesz, és a hiedelmekkel ellentétben szerintem egyáltalán nem szükségszerű hogy hivalkodó és környezetszennyező is legyen ez a kategória. Egy Dacia Duster, Kia Sportage, Suzuki Vitára pl. ésszerű választásnak tűnik. Ha a pénz nem számítana, akkor Mercedes GLS-t vagy Chevrolet Suburban-t vennék. De valószínű megvárom az új generációs Dustert, ami a tervek alapján nagyon megéri majd az árát.

Ti mit gondoltok a témáról?

2017. júl. 2. 17:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

"Aztán magasabban van az üléspozíció, így könnyebb ki-be szállni, és jobban átlátni a forgalmat. Emiatt tetszik az idősebb korosztálynak. "

Nem csak nekik, nekem is ezért jön be

2017. júl. 2. 18:02
 2/13 anonim ***** válasza:
Mert nagynak tűnik. Ennyi. Nagy autó nagyobb tekintély
2017. júl. 2. 18:10
 3/13 anonim ***** válasza:
72%

A SUV nem terepjáró, említetted az X5-öt, ami ~pár cm-rel van csak magassabban mint egy 5-ös bmw. Ezek soha nem fognak terepet látni, a legnagyobb terep ezeknek a pláza parkolója.

Futóműről annyit hogy mivel magasabban van a súly ezért keményebb futómű kell alá hogy ne boruljon fel. (tehát nem lesz kényelmesebb mint egy szedán)

2017. júl. 2. 18:16
 4/13 anonim ***** válasza:
42%
Nem olyan sokat lehet látni belőlük hogy népszerűek legyenek. Itt egy vállalkozói réteg veszi, akiknek tökéletes lenne egy személyautó, de a tekintély miatt kell (ha már a becsületességük híján nem tudták azt kivívni - T. a kivételnek). Egy SUV még arra sem jó, hogy ne legyen sérülékeny, mert ugyanúgy hímes tojásként kell velük bánni, mint egy személyautóval, mert könnyen sérülnek.
2017. júl. 2. 19:07
 5/13 anonim ***** válasza:
Az én véleményem szerint ennek a népszerűségnek az egyetlen oka egész egyszerűen a divat. Persze, meg lehet magyarázni, hogy milyen előnyei vannak meg miért jó egy ilyen autó, de a legtöbben szerintem csak azért azt választják, mert a szomszéd, a rokon meg a kolléga is olyet vett. 10 évvel ezelőtt az egyterűen voltak éppen az aktuális divatos autók, akkor mindenki a Sharanokért meg Galaxykért rohamozta meg a szalonokat, most épp az SUV az aktuális trend. Egyébként szerintem semmivel nem nagyobb, kényelmesebb, biztonságosabb egy SUV egy egyterűnél vagy egy kombinál. Az emelt hasmagasság és a strapabíróbb futómű tényleg mellette szól, de ezek esetleg az olyan piacokon kellene, hogy számítsanak, mint Magyarország és más Kelet-európai országok, ahol valóban rettenetes minőségűek az utak. Tőlünk nyugatabbra, ahol a legalacsonyabb rendű utak is tökéletes minőségűek, ez egyáltalán nem számít, mégis ott is veszik ezeket az autókat.
2017. júl. 2. 21:20
 6/13 anonim ***** válasza:

1994-ben a Toyota RAV4-el dobbantott az első SUV-al a piacokon, azóta szinte mindenki ontja a jobb-rosszabb példányait a piacra.

Két előnye van: a megemelt hasmagasság és az ilyen-olyan megoldású 4×4, amit valóban nem az "iszapszentmotorosi" utakra tervezték, de mondjuk egy havas budai úton elmegy és biztonságosabb, mint egy 4×2-es autó - bár ezt többen vitatják. Van, amelyik szépen néz, ki de összesítve unalmasak, mert nagyon hasonlítanak egymásra.

2017. júl. 2. 23:33
 7/13 anonim ***** válasza:
3-as tökéletesen összefoglalta, túl sok embernek volt már fekete szedánja, így kellett valami más ami kompenzálja a kompenzálnivalót (értsd ahogy kell)
2017. júl. 3. 07:34
 8/13 anonim ***** válasza:

A SUV egy egyszerű magas építésű autó, erősen túlárazva, ezért jó pötshosszabbítónak az ájfon mellett.

Ha strapabíró futóművet akarsz látni, ne az X(ar)5 alatt keresd, a jó futóművet mi gyártjuk itt Győrben.

2017. júl. 3. 11:35
 9/13 anonim ***** válasza:

A legtöbb új autó lapos, pattogó sz..@r.

Swiftem eleje is leér némi útegyenletlenségnél.

Az újabbat 2 cm-el lejjebb ültették. Meg nem venném.

Régebben a legtöbb autó szabad magassága 17cm körüli volt.

Ez mos SUV kategória. A minimális hasmagasság mellé prémium a minimális rugóút.

Tesztekben írják: milyen f..@sza az útfekvése. Közben kirázza a tömésedet. Összelapítja a gerinc porcaidat.

Mostanában 2x mentem e-classe mercedes taxival. Beszálláskor 2x ba..xtam be a fejem. A sámlin ülést nem kedvelem. A ráülés és felállás róla sem kellemes. Otthon ki ül sámlin?

2017. júl. 4. 14:01
 10/13 anonim ***** válasza:
Utolsó, láttál már kívülről macskakövön haladó egyes Swiftet? Ennyit a futóművekről...
2017. júl. 5. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!