Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Simson típusú motorok miért...

A Simson típusú motorok miért olyan népszerűek még most is?

Figyelt kérdés
mondjuk nekem se a külseje nem tetszik se a hangja, de hirdetésekben rengeteget látok.

2015. máj. 14. 00:00
 1/9 petizacc ***** válasza:
100%

Mert olcsó, egyszerű, rengeteg alkatrész van hozzá, könnyen szerelhető, korához képest mai napig megbízható.

Ezek a legnyomósabb érvek amit egy Simson mellett fel lehet hozni.

2015. máj. 14. 00:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tetszik neked mert túl fiatal vagy. Annak aki akkor már motorozott mikor lehetett őket újonnan kapni (ja és nem volt ám annyi mint amennyi igény volt rá) a vágya volt egy Simson mert a többi kismotorhoz képest kimagasló minőségű volt és jól is ment. Ma azok között népszerű akik kispénzűek, mert nem kerül egy átlagos példány 100E forintnál többe. Ennyiért milyen robeszt kapsz? Hát szart. Meg a Simson hasonlít a nagy motorokhoz, váltó, kuplung, meg ilyenek.
2015. máj. 14. 06:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozok az előttem szólókhoz, illetve hozzátenném, hogy igen jól tervezett motorok. Megfelelő méretű váz, kellően hosszú rugóutak, nagydarab embernek is kényelmes, tolerálja a pocsék magyar utakat, és kellően erős ahhoz, hogy a mai közlekedés viszonyai közt is megállja a helyét (nyilván nem autópályára gondolok :-))

A korszerű 50-esek között nagyon sok olyan motor van, ami rosszabb tervezés :-) végülis ha raknának rá egy első tárcsaféket meg egy injektoros 4 ütemű motort akkor a mai napig egy korszerű kismotor lenne - ami azért nemsemmi, ha azt nézed, hogy 30 éves technika

2015. máj. 14. 06:39
 4/9 anonim ***** válasza:

Azért népszerű mert olcsó és könnyű javítani ha vmi baja van.

60.000ből van egy motorod, ennyi pénzért jó ha biciklit kapsz. A drágább simsonok nem népszerűek. Én még nem nagyon láttam olyan simsont az utakon ami ti-top állapotban volt

2015. máj. 14. 06:43
 5/9 anonim ***** válasza:
14%
Mert a kispénzű menőgyerekeknek normális motorra nem telik ezért gyalázzák egy letűnt kor emlékét. Ezekből egy-egy példányt be kellene állítani a közlekedési múzeumba és elmerengeni rajta, hogy milyen jó volt 30 éve. De már nem kellene az utakon lenniük
2015. máj. 14. 07:30
 6/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat,

babettám volt régen azt szerettem, csak jogsi nélkül kis utakon mászkáltam vele

2015. máj. 14. 09:06
 7/9 anonim ***** válasza:
nem rossz motor, de azt azért ne mondjuk rá hogy a saját idéjében a legjobb motor volt. Faternek volt egy Aprilia-ja még a 70-es években, az már akkor lőtte a Simson-t, persze idehaza ritka volt. Amugy nem rossz motor, nekem is volt egy, roncsként vettem, faterrel felújítottuk, egy nyarat elmotoroztam vele aztán eladtam jelképes összegért (egy tank benzinért az új motoromba) egyik barátomnak aki nagyon szeretett volna motorozni, csak nem tudott motort venni magának anyagi okok miatt. Arra tökéletes volt hogy megtanuljak váltani, meg 40-50 km-re elmotorozni vele.
2015. máj. 14. 15:17
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a kis pénzűek szeretik, nekem kettő is van, de nem adnám semmiféle robogóért.
2015. máj. 14. 19:43
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Aki tisztába van mire való és tudja is tisztelni annak meg felel.
2015. máj. 15. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!