Mi az oka, hogy a Jaguarok nem túl népszerűek Magyarországon?
Szerintem nagyon szépek.
Ugyanúgy konzervatív,szigorú a küllemük, mint a német prémiumoknak.De, mégis,valahogy jobban néznek ki.
Árban pedig kicsit kedvezőbb, mint az Audi/BMW/Mercedes hármas.
Az anyagminőség is igazi prémium.
Mert a minősége meg sem közelíti a német prémiumatókét.
Problémás motorok, kényes mindene, állandóan produkál valami apró, de bosszantó hibát (vagy nem is annyira aprót)
Megbízhatóságban az olasz autók legrosszabb időszakára emlékeztet.
Mert az emberek 99%-a csak hírből ismeri és csak rosszakat hallott róla (pszichológia - amit nem ismer az ember arról rosszakat képzel) és hát ezért csak ezt tudja visszamondani. De akiknek volt vagy van azok elégedettek vele.
A népítéletben is 7-es átlaga van ami nem rossz. A legjobb megítélésű autók se nagyon érik el a 8-as átlagot.
Meg olyannak tartják mint az iPhone-t. Kivagyiskodó sznobnak tartják aki ilyet vesz.
Viszonylag kevés is van belőlük de azért van választék a hahun.
Először is: a Jaguar nem tucatautó (jó, a német trió sem az, de lényegesen többet gyártanak).
A megbízhatósági problémák pedig valódi tapasztalatok alapján ismertek.
Elolvasod a mai totalcar cikket, onnan is kiderül, hogy minőségben alulmarad a triótól.
De ettől függetlenül nekem is k**vára bejön, az 50 éves Jaguaroktól a legújabbakig az összes. Ha nem adtam volna fel még egy W116-os Merci felújítását is, akkor már lenne egy 30-40 éves Jaguarom, aminek az orrán ott feszít a Jaguar :D
Nem teljesen így van. Az "audibmwmercedes" használóknak tűrniük kell azt hogy a nép egy bizonyos része alapból bunkónak és rongyrázónak tartja csak az autóválasztása miatt.
A Jaguar tulajdonost ezekkel ellentétben valami úriembernek vagy úrinőnek szokták tartani és soha nem látsz ilyen autót lejárató cikkekben.
Igaz hogy aki Jaguar tulajdonosokat ismerek azok csak az igazán beképzeltek meg bunkók és ilyen az egész családjuk - arisztokratának látszani akaró parasztok.
Sok "audibmwmercedes" tulajdonos ismerősöm meg teljesen normális.
De mégis azt tudom mondani hogy Jaguart kell venni ha nem akarod hogy alapból megvetéssel nézzenek rád de valami ritkán látható prémiumszerű autót akarsz kipróbálni.
A Volvo lenne a legalkalmasabb erre a célra de hát már abból se kevés van.
Az a helyzet, hogy az ár-érték arányukat ESETLEG az utastér luxusérzete és a márkanév történelmi értéke igazolja, más nem nagyon.
Persze, van "fílingje", esztétikailag állatira rendben vannak, a hangjuk is élvezet, vezetési élményre sem utolsó.
De az erejükhöz képest iszonyatos a fogyasztásuk, nagy a szervizigényük és nagyon kevés helyen tudnak kis hazánkban szakértó módon hozzányúlni.
Na, semmiképpen nem egy praktikus választás.
De nem mindenkinek a praktikum a szempont. Van az a vastag zseb, amivel megengedhető, hogy ne a gazdaságosság legyen az elsőrendű tényező.
Szerintem annak sem az, aki Bentleyt, Rolls-Royce-ot, Ferrarit, Lamborghinit vesz.
Na az egyediség érzetét, azt, hogy egy örök klasszikusban ülsz és te is élvezed a vezetését meg meg is néznek vele, hát ezt sokkal olcsóbban adja, mint a Bentley, a RR, a Ferrari vagy a Lambo. Szervizbaj meg kábé ugyanannyi van vele, mint ezekkel.
Hát nézd pl egy X-type-nak pont az az előnye amit a hátrányaként szoktak emlegetni hogy Ford alapú és sok Ford alkatrész jó hozzá. Akkor máris meg van oldva a fenntartási költség és hozzáértés probléma. Mert Fordokhoz sokan értenek és vannak alkatrészek is.
Egyes újabb Jaguarokba meg BMW motor fog kerülni ezzel is meg lesz oldva a hozzáértés és az alkatrészellátás problémája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!