Miért nem népszerűek a hmplakat betták magyarországon?
Egy élőlény ne legyen "divatkellék", most ez a menő most meg az.
Az nagyobb baj hogy ráunnak egy állatra.
Persze ezek a betták is szépek de sokan vannak akik az "unalmas" halakat is szeretik még.
Ne feledjük a menő halaknak is meg kell teremteni a megfelelő tartási körülményeket és nem egy 5 literes valamiben tartani őket!
Szerintem halakat harcoltatni nem túl állatbarát dolog, ezért teljesen mindegy, hogy egy díszhal alkalmas-e rá addig, amíg a tenyésztett tulajdonságai nem befolyásolják negatívan az életét. Sok hal túl van ezen a határon, de az átlagos Betta szerintem még bőven élhet boldog haléletet.
A plakat azért nem népszerű, mert a többi változathoz képest elég jellegtelen. Itthon kábé annyi a szerepük, hogy sokakat összezavarnak a hal nemét illetően és meglepődnek hogy miért ölik egymást a "nőstények".
Szerintem külföldön sem túl népszerűek a vad típusok. A HM, koronás plakat még úgy-ahogy, de messze elmaradnak a rose, feather meg a többi puccos úszótípus mögött. Hozzánk amúgy ezek sem nagyon jutottak még el, pedig biztosan lenne rájuk kereslet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!