A japán prémiummárkák miért nem olyan népszerűek Európában, mint a németek?
Lexus, Infinity modellekre gondolok.
Külső terén pedig, szerintem bőven felveszik a versenyt a németekkel.
Van egy sejtésem, szerintem a dízelmotor választék csekélysége miatt népszerűtlenek.
sok ok van, ahogy irod a diesel motor, de ezek a gyártók nem is elsősorban európát célozzák meg, hanem kinat és amerikát, fő eladásaik ott vannak. Ezért nem is szélesitik a diesel palettájukat, másik talán a szervizhálozat hiánya, nem tudom hány infinity illetve lexus szerviz van magyarországon ahol éretenek is hozzá.
Plusz ha cég vesz autót, akkor felsőbb körök döntik el, és egyszerűbb bmw-t venni, ha magánszemély vesz lxus autót, akkor egy bmw az igen ,de ezeket a márkákat okan nem is ismerik. Plusz magyarország német autó buz. ... akinek van pénze az is kainek nincs az is...
Europa mar nem piac.Azsiaban es USAban sokkal tobbet el tudnak adni,mint EUban,ahol a nemet markak eros konkurenciat jelentenek.
USAban sem neznek fel az europai markakra annyira,mint gondoljuk..
Szerintem a külső miatt sem. A magyar szemnek másmilyen autó tetszik. A Lexus régebbi modelljeit én pl. csúnyának, jellegtelennek találom, főleg ha egy korabeli Mercihez vagy BMW-hez hasonlítom. A 2005 és 2010 közöttiek tetszenek, a legújabbak meg túl vannak tolva ebbe az űrhajónak látszó irányba, akárcsak a Toyoták. Van ami bejön, pl az új RX, vagy LS de a többi nem nagyon. A belső tér dizájnja minőségben már felveszi, sőt túl is szárnyalja a német kocsikat, de formára, dizájnra nekem még most sem az igazi.
Másrészt az árazás. Ha nekem 10-20 millióm lenne kocsira, nagyon meggondolnám melyiket veszem, mert válasték van bőven. És bizony ennyiért már nem csak minőséget, hanem szép kialakítást is elvárok. Ha végignézek a Merci termékpalettáján, A-tól Z-ig minden új modelljükről süt le a szoborszerű szépség, az elegáns, modern de mégsem csicsás, feleslegesen túlbonyolított dizájn. BMW-nél ugyancsak, bár ott azt érzem, mint ezelőtt a Mercinél hogy kicsit merészebb vonalakkal is megpróbálkozhatnának.
Lehet kicsit elfogult vagyok a csillag irányában (jelenleg is Mercim van), ez csak személyes vélemény, hogy én miért gondolnám meg a japán luxusautó vásárlását.
Infinity pl. abszolút nem tetszik. Toyota Land Cruiser viszont nagyon bejön, bár az inkább terepjáró, de jó felszereltséggel luxusautónak is megteszi.
A Kia Sorento viszont nagyon jól el van találva, és inkább választanám egy Infinity vagy Lexus SUV helyett.
Nagyautót meg eleve dízellel vesz a magyar, hogy spóroljon, mert ilyen. Hiába vesz 20 milkás autót, akkor se egyen 10-nél többet, mert jaj lesz ám!
Nekem most dízelautóm van és szeretem, de volt benzines is, azzal sem volt gondom. Nem ragaszkodom egyikhez sem. Ha luxusautót vennék, akkor Mercedes GLS, Lexus RX, Audi Q7, Mercedes S, Mercedes E, BMW 7, Audi A8, Lexus LS között válogatnék. Inkább benzines, ha már ennyi pénzem lenne, de egy jó dízelt is meghajtanék. Belső dizájnban az AUDI tetszik legjobban, viszont külsőre a legkevésbé.
Azért mert a japánok még használtan is drágák, nem véletlenül (!), míg a német kocsikat behozzák innen-onnan nyugatról, amit a külföldi család már levedlett, mert nem éri meg NEKIK SEM költeni rá. Ezért népszerűek itthon. Olcsóprémium.
A dízelmotoros hasonlat pedig részben igaz, azért veszik a dízel németet, mert kevesebbet esznek. Ergo könnyebb tartani a tankolj 2000-ért tesó szintet, mint egy benzinessel... Lehet lepontozni, de ez van, ez a valóság. Sokaknak fog fájni az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!