Miért drágábbak a használt autók, mint pár éve?
Attól függ milyen évjárat, márka, típus és milyen állapot!
Vannak kategóriák, amik tartják az értéküket. Viszont olyan nincs, ami tavaly 2 millió volt, most egy évvel rá pedig 2.5 millió.... Remélem nem erre gondoltál...
Én is észrevettem!
2012-ben az autómat 7 évesen, makulátlan állapotban full felszereltséggel 1,4M-ért vettem. Most ugyan ebből a típusból a 10-12 éves leharcolt fapados példányok kezdődnek 1 millió körül, a jobb állapotúak, kicsit jobban felszerelet 7-8 évesek 1,5-1,8M környéke vagy fölötte.
Én sem értem, hogy egy használt, nem muzeális autó ára mért felfelé megy...
A szocializmusban megvettek a magánvevők évente 150 ezer új autót. Volt pénzük az embereknek. Éveket kellt várni egy verdára. a 3 éves még új árban elkelt.
Jelenleg (pontosan nem tudom) talán évi 70.000-et vesznek. Ennek nagy része céges,
ill. állami beszerzés. A másik része kiviszi külföldre és ott lepapíroztatja. ( mint szerénységem ) Tedd hozzá, hogy a céges, állami beszerzések
jelentős része nem a tesco gazdaságos swift kategóriát teszik ki. Magyarországon van üzemben kb. 3 millió személyautó. Újonnan frisítik ezt kb
évi 50.000-el. ( ami az országban is marad ) 60 év alatt le is cserélődne az autópark, ami hosszabb távon 30 éves átlag életkort predesztinál a hazai autóparkra.
Hoznak külföldről is tinédzser korú verdákat. A jó autónak Németországban is ára van. Itt is ugyan az megy mint Magyarországon. A beszerzések nagyobbik
része állami céges. Jellemzően felső kategóriás autó. Amit Frizt megvesz 6 évesen, használja még 6 évet és Józsi nepper a 12 éves verdát árulja
otthon 98-ezer kilométert futott megkímélt verdaként, amit nyugdíjas német tulajdonosa csak hétvégente vett elő, kivéve a havas napokat.
Minden annyit ér amennyiért adják. A piac árazza be a termékeket. Kevés az új autó. A használt egyre többet ér. Amennyiben gazdagok jó módú lenne az emberek
jelentős része. 6 évente cserélgetnék a verdát újra. A használtaknak nem lenne ára. Néhány éve Lepukkadt Jocó, 0 önrésszel beugrott az új verdába. Elnyomtak évi 200 ezret
Utána nem is volt ára a használtaknak.
Utolsó nem kicsit vagy eltévedve...
A szocializmusban (gondolj most bármelyik időszakára) sokkal kevesebb autót adtak el.
A '60-as években 25-30e / év
A '70-es években ez már felszaladt olyan 70e darab / évre.
A rendszerváltás előtt pedig 100e / év körül volt az abszolut csúcs. Természetesen ebbe minden beleértve. Céget, személyautót, teherautót, mindent.
2016-ban 96,552 ÚJ SZEMÉLYAUTÓT helyeztek MO-n forgalomba
Ehhez jön még hozzá 21,300 haszongépjármű.
2017 pedig eddig bőven túlteljesít LFL-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!