Autómban termosztátot cserétek, de furán viselkedik (? )
Új termosztát került az autómba, de ma első útján fura dolgokat mutatott a hűtővíz mutatója.
0 celsiust jelzett kb 7 km-en át, pedig 2 után már 90-en szokott lenni. Majd megállásnál,majd újbóli elindulásnál mindig feljebb ment +10 fokot, aztán menet közben nem hogy melegedett, hanem visszahűlt. 40 km- en át (ebből kb. 15 országút jó tempóval) nem értem el az ideális 90 fokot, csak 15 körül jelezte a mutató. Majd a célállomásnál álló autónál (a motor járt) egy percen belül felment 90-re magától. Hazafelé nagyjából ugyan ez volt, azzal a különbséggel, hogy 70 celsius körül jelzett végig.
Mi lehet a baj?
Minek cserélték a termosztátot?
Gyanús, hogy az új rossz, míg a régi megfelelően működött.
10 termoyztátból 5 kisipari hulladék,érdemes rááldozni kicsit többet a minőségre.
Miért lett kicserélve?
Viszont mindenképpen cseréld, mert a 80 fok alatti hőmérséklet súlyos motorkopást (5x-10x gyorsabban kopik a motor normál használat mellett) eredményez.
A mérnökök nem véletlen találták ki, hogy -40 fokban és +40 fokban is a 80-90 fokos víz-, és olajhőmérséklet a megfelelő.
Azért lett cserélve,mert a régi tönkre ment. Felvitte a hőt nem tudom meddig, mert a mutató csak 130 fokig mér kb és szerintem majdnem tökre verte a motort. Különös módon a termosztát 3 darabban volt.
A szerelő szerint érzékelő hiba lehet. Látatlanban. Jövő héten viszem.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!