50-es Yamaha robogó fojtásának eltávólításával növelhető valamennyivel végsebesség?
A karburátorban nincs folytás, azt ellenőriztem már. A kipufogóban szinte biztosan van fojtás, de az elektronikus fordolatszám-korlátozást sem tartom kizártnak, annyira nem ismerem a motorom.
Yamaha Jog SA39 (2010 vagy 11-es) (49ccm) 4 ütemű motor, folyadékhűtéssel és gyári alkatrészekkel, 8800 futott kilométerrel. Elvileg 60 a végsebessége és amikor eléri azt a sebességet, érezhetően kicsit visszaránt a motor, se a fordulatszám, se a sebesség nem tud feljebb menni lejtőn sem, fixen megragad 60-nál. 100-on kb 2 litert fogyaszt majdnem végső fordulatszámon pörgetve.
A kipufogó fojtásának eltávolításával kitolható valamivel a végsebesség? A cél valójában a 70km/h, mivel két város közötti úton igen kellemetlen 50-60-nal döcögni, a motorosokat konkrétan teljesen ignoráló autósok mellett.
Fél liter többlet max.
A 2 liter általában 2-2,3 lesz.. 2,5 -öt mondok nagyon max,hisz ha csak a folytást veszed ki attól nem változik az elégetett kverék mennyisége,csak nincs mi útját állja.
fél liter aztán durva voltam :)
A tuningot egy számolással és mérlegeléssel kezd,hogy mit akarsz és mennyit ér neked.
Utána már tudod,hogy csak kis pluszt akarsz,tehát elég egy szimpla sportkipu is pl : Leo V. TT 10-be,és nem kell Roost RR high end 200-ért.
Ez már ad(hat jó beállítással) 60-ról 70-et...
Egy 50-es teljes mértékben legális robogóval ellehet érni a 90-100km/h-t.
Igaz ez már midrace 50-es HE. henger :D
Az előző írja a Leo Vince TT-kiput. Na az egy 2 ütemű robogókra való rezonátor cső, 4 üteműre nem kell rezonátor, csak folytatlanabb kipufogó, a szabadabb gázáramlás miatt.
Igen, viszont az ihaz, hogy ha tényleg akarsz egy kis tuningot, akkor teszel rá egy 70-es hengert.
Egyébként a cdi-tényleg lehet folytott, ha az, akkor ki kell cserélni egy folytatlanra.
Igen, olvasgattam is a témában, ott is elsősorban 2 ütemű tuningrólvolt szó, ezért is tettem fel a kérdést.
Komolyabb tuningban nem gondolkodom, csak érdekel, hogy kisebb módosításokkal ki lehetne-e tolni a végsebességet 70-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!