Valaki próbálta már, hogy leesztergál a robogó variátorának távtartójából? Milyen szinten nő ettől a végsebesség?
Van egy 150-es kínai,gyárilag robogó blokkal ellátott 4 ütemű quadom,ami elég nyomatékos,de végsebessége jó ha megüti az 50-et.
Szíjat nem kapok rá szélesebb méretben ilyen hosszal,ezért vennék le a szíjtárcsák közötti távtartóból.
A gond csak az,hogy nem tudom,milyen szinten befolyásolja a végsebességet mondjuk 1mm-el kisebb hossz.
Olvastam korábban erről a fajta tuningról,ami robogósok körében is jelen van,viszont méretekre is kíváncsi lennék.Nekem elég lenne,ha legalább a 60-at megütné,tehát +10km/h-t menne,mert aszfalton is megyek vele és nem ártana,ha picit többet is tudna produkálni,mintsem jó gyorsulást.
én robogóztam és tuningoltuk is de nekem ez nem ismerős mint bevett szokás robogós körben, mivel kaphatóak "hosszabb" végáttételek gondolom gyárt ilyet a malossi, polini stb.. de mind1
én szerintem az a kérdés, hogy a hátsó "variátornál hogy helyezkedik el a szíj a legnagyobb áttétel helyzetében, mivel amikor elöl ugye a külső kerületen van a szíj, akkor kompenzálandó hátul meg "bemegy a szíj a hátsó variátor tengelyéhez, kérdés hogy teljesen be megy-e ott hátul a tengelyig vagy hogy mondjam, mivel ha igen, akkor elöl hiába esztergáltazs, nem tud majd még kijebb menni a szíj, ha hátul már nincs mozgástere befele, mivel hát nyúlni nem tud... szóval érted
de amúgy ki lehet számolni a variátor kúpszögéből hogy mennyit menne még kifele külső kerület fele, igazából geometriából egyszerű szögfügvénnyel ki lehet számolni hogy sugár irányban mennyit menne kintebb a szíj, innen meg megvan hogy kerület hány %-ot növekedne. Aztán innen van egy kis bonyodalom szerintem, mert a megnövekedett kerület miatt a variátortárcsákra felfekvő szíjszakasz hosszának (azaz a kicsit több mint félkör) növekedése a hátsó kúptárcsákra felfekvő szakasztennyivel rövidíti, tehát a hátsó tárcsák között felfekvő rövidebb szakasz így egy belsőbb kisebb kerületen fexik fel közel ugyanolyan félkör alakban ugye, tehát elől nőtt a kerületünk hátul meg csökkent, ebből a kettőből jön ki ugye a teljes áttétel. Nemtudom mennyire érthető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!