Tudom, ezerszer volt már a kérdés, de elmondanám a körülményeket.
Szóval: egyetemista vagyok, idéntől fogva dolgozni fogok, és szeretnék a jövő évi ballagásomra kocsit venni. Amit leginkább munkábamenéshez használnék, illetve hétvégénte, vagy kéthetente hazamenni és utána vissza (135 km-re lakom, oda-vissza 270 kilómétert jelent minden hétvégén - vagy minden másodikon)
Szóval ezért merül fel a kérdés, dízel vagy benzines?
Benzines, hiszem a dízelesnek árt hosszútávon az, ha főképp városban használják. Nem kell azért dízel, mert néha haza is fogsz menni. Akkor lenne kedvezőbb a benzinessel szemben, ha naponta ingáznál sok km-t. Ne azokat a barmokat kövesd, akik dízelt vesznek akkor is, ha csak hétvégenként veszik elő az autót, hogy boltba menjenek vele, csak azért, mert kevesebbet fogyaszt. Néhány használat, aztán szépen bekormozódik a motor. Azt kell megérteni, hogy a dízelt arra találták ki, hogy hosszú úton járjanak vele gazdaságosabban, mint a benzinessel.
2017. jún. 21. 18:45
3/13 anonim válasza:
egyértlemű, hogy aki szeret vezetni az benzinest vesz
2017. jún. 21. 19:42
4/13 anonim válasza:
A dieselt hadjuk meg a ratyi 90 lóerős füstölős bandának
2017. jún. 21. 19:42
5/13 anonim válasza:
Oké, de milyen autó milyen motor stb. Nem mindegy. Van autó márka/típus/motor méret amiből a benzines a jobb van amiből a diesel. És mi a lényeg? Teljesítmény, hosszútávon problémák, fogyasztás?
2017. jún. 21. 20:14
6/13 szántóvető válasza:
ha a píz nem számít akkor áramos.
2017. jún. 21. 20:17
7/13 anonim válasza:
LPG
2017. jún. 21. 20:29
8/13 anonim válasza:
Természetesen dízel. Mellesleg fekszik is a dízelnek ez a használat, ahogy te szeretnéd használni kérdező.
2017. jún. 21. 21:18
9/13 anonim válasza:
"A dieselt hadjuk meg a ratyi 90 lóerős füstölős bandának"
bkv-ról szar nézni a dízeleket mi? No meg miért pont a 90LE-set hozod fel? :D nem mindegy mennyi?
2017. jún. 21. 21:37
10/13 anonim válasza:
Köszönöm szépen én tökéletesen elvagyok a 160 lóerős 350Nm-es biturbós dízelemmel! :) Ha te tankolod nekem, akkor majd veszek benzinest, de ennél erősebb abból is felesleges lenne nekem.
Amúgy kérdező, gondolom valami öregedő használt dízelre lenne pénzed egyetemistaként. És ha bejönne valami több százezeres javítási tétel, feltételezem anyagilag nem érintene túl jól.
Éppen ezért én azt mondom maradj valami egyszerű olcsón javítható benzinesnél. Két hetente 270km nem olyan hatalmas táv, amit benzinessel ne lehetne bevállalni.
Aztán ha majd évek óta dolgozol, lecserélheted valami komolyabb gépre és akkor felülvizsgálod a kérdést, hogy benzin, dízel, vagy elektromos...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!