Mi történik akkor ha dízeles kocsiba benzint töltenek? Vagy benzines kocsiba dízelt?
Az a lényeg, hogy mindkét esetben káromkodsz, és zsebbe nyúlsz. Ha Ottó motorba öntöd a gázolajat, akkor kevésbé, ha Diesel motorba megy a benzin, akkor jobban. Első esetben mindent lehet szétszedni, tisztogatni és nagy valószínűséggel újra tudod indítani. A második esetben -ha Murphys napod van- mehet az egész motor a kukába.
Sokkal egyszerűbb ha mindkettőt rendeltetésszerűen használod, az előírt üzemanyaggal. ;)
Ha nem indítottad be, akkor szívd le a tankot, amennyit csak tudsz! És töltsd fel benzinnel. Valószínű atól a minimális mennyiségű gázolajtól a mi benne maradt, az autó észre sem fogja venni, hogy történt valami.
A benzinkúton mit szóltak hozzá? Bocsi és ennyi? Nekem egyszer a nyomásszenzoros szelepet törte ki a kutas a felniből. Nem álltam neki balhézni miatta, de nem örültem a 25.000Ft mínusznak amennyibe az új szelep került. Azóta mindig elhajtom őket. Én is elnézhetem vagy eltörhetem a szelepet persze, de ha az ember saját magának okoz kárt a saját hülyesége miatt, az valahogy kevésbé bosszantó.
Na itt kezdődik, hogy mindig -de tényleg mindig!- magamnak tankolok.
Nem nagy kunszt, hozzáérinted a csövet a beöntőhöz, aztán beütöd az összeget, beteszed a csövet és kibiztosítod a reteszt. Ennyi és kész. Nem kell félni, csak annyiért tölt, amennyi összeget bepötyögtél. (hja, a gép nem hülye)
A mostani esetre azt tanácsolnám:
Vedd föl a játszóruhát, mássz be az autó alá. Keresd meg a leeresztő csavart, és a Mami műanyag lavorjába engedd ki a gázolajat. Add oda a béna kutasnak és kérj érte benzint. Ha ellenkezik kérd el a vásárlók könyvét.
/mondjuk attól nem fog beindulni az autód, de hátha megretten és megpróbál valamit kompenzálni.
Máskor kerüld azt a kutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!