Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kettőstömegű ledkerák csere...

Kettőstömegű ledkerák csere előtt állok! Érdemes?

Figyelt kérdés

Ha minden igaz akkor egy ilyen csere 240 000FT,ami nemkevés pénz.

Felmerült bennem a kérdés,hogy lecserélem az autómat valami ujabbra.Viszont a szerelőm azt ajánlotta,hogy inkább áldozzak pénzt az autómba és legalább fogom tudni hogy mi is van benne.Egy ujabb használt autó ismét zsákbamacska lenne.Erről mi a véleményetek.

Jelenleg Golf 4-em van és lecserélnám egy Golf 6-ra

Véleményetek?

2017. jún. 21. 08:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Eladni sem tudod jó árért, mert ezt tudatnod kell a vásárlóval, hogy a kettőstömegű lendkerék cserére szorul. Annyit buksz rajta, hogy gyakorlatilag jobb lenne megcsináltatni és akkor lesz egy vadiúj lendkerékszetted, amit használhatsz még nagyon sokáig.

Ha veszel egy Golf6-ot lehet abban 2 hónap múlva megy szét, szóval ha emiatt cserélnél csak autót, akkor nem érdemes.

2017. jún. 21. 08:21
 2/15 anonim ***** válasza:

Persze, aztán veszel egy Golf 6-ot, amit valaki szintén azért adott el, mert drágállta a DMF cseréjét.

Én is azt mondom, hogy csináltasd meg! A leírtakból gondolom, hogy egy 1.9 TDI-ről van szó, ami egy elnyűhetetlen, megbízható motor! Ennél később csak rosszabbakat csináltak.

Golf 6-ból gondolom nem 1.6 benzint vennél, márpedig azon kívül mindegyik betegágy.

A TSI kokszolódik, a CR TDI-nek részecskeszűrő problémája van, ja, és mindegyikben van kettőstömegű lendkerék.

2017. jún. 21. 08:34
 3/15 anonim ***** válasza:
29%

Cseréltess!

De a 240 000 ft az irreális! Szerelő mondott ennyit?

AJM kódú motorba egy LUk szett 80 000 ft. Ennyit megér simán.

2017. jún. 21. 09:21
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem irreális. Általában, ha a lendkereket leszedik, a kuplungot is cserélik, a kettő együtt munkadíjjal simán lehet 240
2017. jún. 21. 10:14
 5/15 A kérdező kommentje:
Igen,valóban 1.9es van a birtokomban 110lovas + chip.A szerelőm szerint nemlehetett jó allapotban a kettőstomegűm.De igy hogy belerakattam a chipet megjobban leroviditettem az élettartamát.A 240 ezret is ő mondta nekem...
2017. jún. 21. 10:18
 6/15 anonim ***** válasza:

Azt mondjuk nem látom be, hogy mi a fa*zért kell chipelni egy egyébként is erős, nyomatékos motort, de mindegy, Te tudod.

Logikus, hogy ha a teljesítményt növeled, a lendkerék is nagyobb terhelést kap, a kuplungtárcsa is előbb kopik el, hamarabb elhasználódik minden. Ez egy ilyen műfaj. Ha vitézkedni akarsz a tatabányai emelkedőn, annak ára van, ezt most kell megfizetni.

2017. jún. 21. 10:37
 7/15 A kérdező kommentje:
Elég sokat autópályázom külfödön.A fogyasztás csokkentése miatt mentem bele ebbe a chippezésbe .Ráadásul mindenki csak jókat mondott ról...
2017. jún. 21. 11:00
 8/15 A kérdező kommentje:
Csak + 20-25 lovat kapott a chipelős szerint.Ez semmiség mondta! Egy alkatreszem sem fog megsérülni a plusz lóerő miatt.
2017. jún. 21. 11:02
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A 150lovas PD-be 150e a kettőstömegű+kuplung akkor nehogy már a 110lovas adagolósba 240e legyen, itt nagyon lehúzás szagot érzek. Ha biztosra szeretnél menni akkor az 1Z lendkereket belerakod (használtan szerintem egy 10-es ért utánad dobják és plug&play)

u.i.:

Kuplungmesternél 110e a teljes kuplung készlet:

"Volkswagen kettős tömegű lendkerék + kuplung szett + központi kinyomócsapágy, LUK gyártmányú, Cikkszám: 600 0006 00"

2017. jún. 21. 12:05
 10/15 anonim ***** válasza:
35%
Utolsónak: és szerinted mennyiért rakják bele a 110 ezres szettet? Amúgy kettőstömegű lendkerékhez kuplungtárcsát is kell cserélni és kinyomócsapágyat is (sokal elbliccelik és később ráfáznak vele), ez a szett szereléssel munkadíjjal van mág 300.000 Ft is... jobb ha tőlem tudod!
2017. jún. 21. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!