Hogyan lehetne orvosolni egy elpiszkolódott részecskeszűrőt? Van rá bármilyen mód egyáltalán? Létezik ilyen, hogy csere, netán ennek a kiszerelése?
Persze, hogy van. Csere is, tisztítás is.
Amit te tehetsz, hogy kimész vele autópályára és tartod a fordulatot akár 3500-4000 környékén akár fél óráig is.
Ha ez nem segít akkor szerelő.
2
Amit írtam azt csak egyszer kell megcsinálni. Ha sikerül kiégetni akkor utána újra normálisan használhatod.
Ha nem sikerül akkor a csere jó megoldás de valóban elég sokba kerül.
"Sajnos az autót nem tudom autópályán használni."
Akkor mi a büdös fa**ért vettél dízelt?!
" Nem lehet ezt valahogy kiiktatni a rendszerből?" Ki ki lehet, de akkor a részecskeszűrőt is ki kell venni a kocsiból, aminek a következménye hogy műszakin csak kenőpénzzel fog átmenni az autó.(bár ha kis műhelybe viszed akkor szerintem ígyis-úgyis átmegy)
Igen jogosan merül fel a kérdés, modern dízel autó + város az elég gyors DPF halállal szokott járni illetve motor halállal is járhat.(hideg motorral regenerál és így nagy terhelést kap)
Az a baj a részecskeszűrővel, hogy még regenerációval is véges az élettartama. Amikor kiég, elég benne a korom, az sem tökéletesen csak szén-dioxiddá ég. Valemennyi hamu marad a filterben. Nem sok, de sok regenerálás után felgyűlik és eltömi a rendszert. Ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni.
Hallottam már olyat, hogy kivették és magas szomású mosóval átmosták a kerámia filtert. Valamit segít, de olyan mint új korában soha nem lesz. Filtert kell cserélni, ami egy idősebb autónál az autó árával vetekszik.
Ha még csak a koromtól tömődik el, az a jobbik eset. Ki lehet égetni. Vagy úgy hogy magas fordulatom mész vele, ahogy írták. Nem kell feltétlenül autópálya, országúton is mehetsz 90-nel, csak 3.ból ne válts feljebb. Vagy el lehet indítani regenerálsái ciklust álló helyzetben is a kocsit diagnosztikára kötve szervizben.
Ők ki tudják iktatni neked a rendszerből:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!