Adott az alábbi szituáció, kinek van igaza?
Hát, fura helyzet.
Az észszerű tényleg az lenne, ha tolná és nem akadályozná a járműveket.
De ha már így alakul, akkor ne közvetlenül a kereszteződés előtt kerüld ki.
Ha gyalogos lenne, akkor sem tolhatná az ÚTON, azért van a járda.
Indokolatlanul lassan sem haladhatunk, nem csak a gyorshajtás a problémás.
De ezek csak szavak, hiába van így, a kereszteződésben én sem kerültem volna ki.
Ha meg kell állni, hát megállok, vesztek vele 10 másodpercet, cserébe nem hal meg senki, nem kell végigkínlódni a rendőri helyszínelést, bíróságra járkálni, biztosítóval szívni...
Én nem tudom, miben más egy osztrák vagy német, de ott ilyen nem fordulhat elő. Türelmesen vár, lassan megy, s amikor teljesen, de teljesen biztonságos, akkor előz, kerül.
A szerinted indokolatlanul lassú haladásától még nem lesz szabályosa az, hogy te a kereszteződésnél kerülésből jobbra leborítasz.
Úgy látom nem esik le a lényeg.
Nem azért vagy hibás, mert gyorsan vetted be a kanyart, hanem mert közvetlenül a kereszteződés előtt megelőzted és bevágtál elé. Ráadásul értelmetlenül, mert kb. 5 másodpercet kellett volna várnod, hogy szabad legyen az út és biztonságosan be tudj kanyarodni. Teljesen mindegy, hogy szabályosan közlekedett vagy sem.
Valahol megértelek, mert nekem is van, hogy a tötymörgők felb@sszák az agyamat, de ekkor elszámolok ötig, lenyugszom és amint biztonságos megelőzöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!