Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Araszolásnál/piroslámpánál...

Araszolásnál/piroslámpánál felforr a hűtőfolyadékom. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

A ventilátor működik, mert hallom hogy bekapcsol amikor a mutató 98 fok környékén mutat (nem tudom hogy pontosan mutatja-e a hőfokot) de sosem vártam meg mi történik ha eléri a százat, mert legeslegeléjén amikor ez történt csak álltam az autóval az útszélén üresben alapjáraton és felforrt. Felforr alatt azt értem hogy hallottam hogy rotyog és kifröcskölt a tartályból. Ez kb 15-20 perc várakozás volt egy helyben üresben. Ez normális hogy felforrjon ilyen esetben?

Illetve még az lenne a kérdésem hogy a hűtőtartály sapkáját meg kell húzni vagy jobb csak lazán rátekerni?

2017. jún. 15. 21:16
 1/8 A kérdező kommentje:
Ha megyek az autóval sokat folyamatosan (50km pl.) főúton 4-es 5-ös sebességfokozatban akkor nincs ilyen probléma.
2017. jún. 15. 21:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Illetve még azt tudom hogy havonta utána kell töltenem a hűtőfolyadékot, mert addigra elfogy belőle 2-3cm magasság is.
2017. jún. 15. 21:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha megy a hűtőventilátor, és amúgy lassan fogyogat a víz, akkor a rendszered nem zárt. Zárt rendszer nem 100 fokon forr fel, hanem valahol 110 fok körül, és nem párolog belőle a folyadék.

A kérdésed végéből úgy érzem, hogy nem szoktad ráhúzni a sapkát. Nos, azt rá KELL hűzni. Ha a csöveket megnyomkodod, nem sziszeghet-szuszoghat sehol.

2017. jún. 15. 21:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Nos elő szokott fordulni nálam is 30 fok felett, hogyha sokat araszolunk, ja és közben fullon megy a klíma, akkor durván elkezd felkúszni a mutató. Ilyenkor minimum a klímát leveszem, rosszabb esetben egy kis fűtés is kell :D

Na de igen, meg kell húzni azt a sapkát.

2017. jún. 15. 22:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Közben volt egy hűtőborda+ventilátor cserém. De nem mertem kipróbálni hogy felforjon a víz. De most kimentem vele és leparkoltam és hagytam had menjen fel a celsius mérő. Bekapcsolt a hűtőventillátor, utána még egy picit felment, de aztán elkezdett lefele menni! Úgyhogy rendben lesz ezekszerint :)
2017. jún. 15. 23:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Milyen autóról van szó?

Astra F-nél ismert, hogy magas hőfokon dolgozik sajnos a hűtő, értem ezalatt, hogy a hőtűvíz 100 fölé megy szinte mindig.

Normál termosztát 93 foknál kapcsolja be a ventilátort, de ez is autófüggő.

Teljesen meg kell húzni a kiegyenlítő tartáély tetejét, mert a zárt rendszerből nem párolog el a víz, másrészt nyomás alatt kell hogy legyen a rendszer. Ha leállítod az autód, megvárod míg a víz visszahül és utána letekered a kiegyenlítő tartály sapkáját, akkor sziszegnie kell, ha nem sziszeg, akkor levegős a rendszered.

Másik:ha felforrt a víz vagy nagyon magas hőmérsékleten van, akkorn em szabad leállítani a motort, hanem félreállsz az autóval, pár percig alapjárat meneted és feltekered a fűtést maximumra, hogy a hőt elvonja a motortérből.

2017. jún. 16. 08:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Hozzátenném, hogy teljesen normális, hogy ingadozik a víz hőmérséklete, a 100 fok hűtővíznél még nem számít forrásnak. Csak ezek a modern autók becsapnak, hogy oda van ragasztva mindegyiknek 90 fokra a mutatója, a valódi hőmérséklet állandóan ingadozik.
2017. jún. 16. 09:46
 8/8 anonim ***** válasza:

#6 Ez új, taníts még: milyen termoszttát az, ami kapcsolja a ventilátort? Ilyet még nem hallottam. Csak hőgombát,relézve vagy anélkül.

De hogy tisztuljon a homály: az F-Astra és a B-Corsa termosztátja 87,5 fokon kezd nyitni, és 92,5 fokon teljesen nyitva van. A ventilátor 97 fokon kapcsol be, és95körülkapcsol ki.

2017. aug. 28. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!