Peugeot 307 2. 0hdi 90le hűtőfolyadékom durván elmegy
(70km/1liter), esélyes hogy hengerfejes, de az olaj
tökéletes színű, a szint is rendben, a hűtőcsövek nem
kemények, a hőfok nem megy 80 fölé. Valami ötlet hogy
mi lehet?
Figyelt kérdés
Szerelőhöz 2 hét múlva tudom csak vinni, és addig használnom kell. Utántöltögetem, és kímélem ahogy lehet. Szerintetek bírni fogja, nem lesz nagy baja?
Attól, hogy eddig nem az olajba folyt, még valahova eltűnik a víz. Ha tényleg ennyire muszáj használnod, hát rajta, de azért valami ajándékot vegyél az autódnak, ha kibírja a 2 hetet.
2013. dec. 24. 22:51
2/9 szántóvető válasza:
kipufogó nyirkos?annyi víznél már trutyisnak kell lennie ha összekeveredik a csőben lévő korommal.nézegesd járó motorral,bújj alá,ha szivárog a víz akkor azt észre fogod venni.komoly mennyiség tűnik el.gyakrabban bekapcsol a ventillátor mint korábban?ha hengerfejes és tovább használod akkor sem lesz komolyabb következménye,ha nem forr fel a víz akkor nem fog megszorulni a motor.
2013. dec. 24. 22:53
3/9 anonim válasza:
Egyszerű a dolog:
Álltában fogy? Ha igen, ereszt a rendszer. Ha nem, akkor a motor eszi...
Én azzal nem mennék 100 métert sem, ha a motor így eszi a vizet.
2013. dec. 24. 23:51
4/9 Amado atya válasza:
Nagy eséllyel nem lesz annak semmi baja, kibírja a szerelőig.
Mi sokszor küzdünk a konkrétan hengerfejes Rába motorokkal (IK 280), kanyaronként (~15 km) öntögetünk bele 8-10 liter vizet, de megy. Aztán, ahogy a műhelynek kapacitása van rá, megjavítják -vagy motort cserélnek. Bár ezek a Rába motorok megölhetetlenek, nyáron csak énvelem 10 napot dolgozott egy ilyen, a gyér forgalmú gyors 7-esen. :)
2013. dec. 25. 00:20
5/9 anonim válasza:
Nem dől a fehér "füst"(gőz, pára) a kipufogóból így? Főleg indítás után figyelhető meg, mert a hengerbe folyt nagy mennyiségű vizet akkor dolgozza ki, később már nem nagyon lehet észrevenni, főleg ilyen hidegbe nehéz megkülönböztetni a normálistól.
Nos köszi az eddigi válaszokat,hidegen beindítottam,nulla füst nem jön a kipuffogóból,nem is csöpög,de viszont a kiegyenlítő járó motornál letekerve buborékol,de kipuffogógázt nem láttam,éreztem benne. A ventillátor nem kapcsol(legalábbis nem vettem észre),mert nem megy 80 fok fölé a víz soha. Tegnap este hazaértem vele,visszapótoltam a tartályt,ma viszont már megint jelzett. Esélyes hogy ereszt valahol a rendszer,és nyomás alatt,az autót használva,miután nyit a termosztát,akkor jobban. Csövek puhák,olaj tiszta.
2013. dec. 25. 15:58
7/9 Zebra3328 válasza:
Ha a kiegyenlítőtartályban buborékokat látsz, az szerintem hengerfejtömítés hiba jele. Rosszabb esetben megrepedt a hengerfej (is).
2014. jan. 19. 21:59
8/9 A kérdező kommentje:
Meg van hova tűnik a víz. A kiegyenlítő kupakján nyomja ki. Cserélve lett vízpumpa,kupak,de semmi javulás. Amikor huzamosabb ideig fordulaton van,és utána visszaengedem a gázt(lemegyek a pályáról),akkor nyomja ki. Hidegen melegen egyaránt. A kupakot nem lehet rendesen megszorítani,elforog,de nem hiszem hogy az a baj. Valami egyéb ötlet? Semmi más jel nem utal hengerfej hibára.
2014. jan. 20. 18:52
9/9 anonim válasza:
Kérdező igaz hogy 9 év eltelt,de mi volt a probléma?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!