Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorgenerál után is eheti az...

Motorgenerál után is eheti az olajat az autó?

Figyelt kérdés

Tavaly csináltattam meg egy motorgenerált az autómon (Fiat Punto 1.2 16V), akkor volt benne kb. 217 000.- papíron.

218 457 km-nél lecseréltettem a motorgenerálos, ahogy a szakik hívták mosó olajat a gyári Selenia 20k 10W-40-re.

Nézegettem az olajfogyasztást utána, hozzá se nyúlt. Aztán felhagytam vele, csak néha néztem meg már, nem vettem észre változást akkor sem, max szemmel nem látható változás lehetett.

Az autót főleg városban használom, munkába járni Budapesten.

Kb 3 havonta megyek vele haza vidékre, de az elmúlt 3 hónapban viszont többször toltam le vele autópályán 300 km körül egy irányba, szóval beletekertem kb. 2500-3000 km-ert 3 hónap alatt csak pályán.

Most 230 905 km van benne, és néhány napja észrevettem, hogy kicsit csattogósabb hangja lett az autónak, mint amikor régen a szelephézagok nem voltak beállítva, ez viszont tudom, hogy hidrotőkés, így meglepett a dolog.

Az olajnyomás viszont rendben volt, ahogy mindig, de ma megnéztem az olajszintet, és a minimumon állt. Felöntöttem, 1 liter ment bele. Kivittem a fővárosból, megjárattam kicsit. Most semmi csattogós hangja nincs.

De nagyon meglepett ez, hogy így 1 litert vissza kellett tölteni most, főleg ilyen hirtelen.

Arra gondoltam, lehet valami megint gajra ment benne, de steril papír zsebkendőt a kipufogóra nyomtam a megjáratott motornál alapjáraton úgy fél percig, és se kosz, se nedvesség, csak körben a kipufogó széléről egy kevés korom. Kézzel is forró száraz levegőt tol, de gondoltam a papírzsepi megmondja a tutit.

(A korom nem lepett meg, mert mondták már a generálnál is, hogy lehet kormos a kipufogó majd, mert ki kell égnie a katalizátorból az olajnak, amit a motorgenerál előtt kapott rendesen, havi 5 liter olajat evett meg.)

Ez normális ilyen mértékben és ilyen használat mellett?

2017. jún. 9. 19:40
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, ha azt látod, hogy fokozatosan egyre több olaja eszik, szabadulj meg tőle gyorsan.

Nem túl korrekt, meg becsülendő megoldás, téged is átvertek, de ha megint meg kell bontani a motort...

Ugyanis elképzelhető, olcsó gyűrűvel rakták össze a motort, és az képes lehet 20-30 ezer km alatt olyan szinte elkopni, hogy borzalmasabbat fog produkálni, mint előtte.

Szerelő komám csinálta ezt a saját autójával, hamis!! gyűrűt vett bele, kb 20e km után kb 1cm!!! volt a gyűrűvégek között.

Sajnos.

Van ilyen.

2017. jún. 10. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!