Egy 10 éves használt autó megvétele után kb. mekkora összeg szükséges az utólagos "kisebb" javításokra?
Ha az ember használt autót vesz, szinte elkerülhetetlenek a későbbi kiadások amikor a rejtett hibák kezdenek előbújni.
Egy 10 éves Audi-t szeretnék megvenni 6000 euróért. Összesen 6500 euróm van. 500 eurót szeretnék félrerakni a későbbi javításokra. Ez elég?
Az autó 180.000km-t tett meg eddig. 2.0 TDI a motorja, 140 lóerős. Az autó jól néz ki és jól is megy.
Nézd... van aki nem is költ a kocsijára ha nem muszáj tehát ha 500 euród van akkor megcsináltatod azt ami nagyon fontos.
Amúgy a 180.000km nekem gyanús... Egy dízellel éves szinten 25-30 ezret simán megtesznek. Nem mondom hogy nem lehet reális a 180.000 10 évesen de ez nagyon a minimum lehet. Ebből kiindulva számíthatsz nem várt kiadásokra de nem tudom mennyi pénzt tudsz szervizre szánni évente. Nekem is van 150-160 ezrem (500 euró kb) de mégsem veszek audit mert bejöhet olyan hiba is ami 1600 euró és nem költeném minden pénzemet az autóra.
én 9 éves megane-t vettem 1 éve. Olaj és szűrők cseréje 13K hátsó tárcsák és betétek 7k x2vel oszt ennyi.
TDI lehet igazi szopóroller. De lehet megúszod annyival mint én a megane-al.
Persze,hogy lehet mivel olajcserét alapból kell tenni új kocsi vásárlásánál!Még akkor is ha ismerőstől!
Audi,és TDI.
500 euró ~150e ft bőven kevéske lehet.
Nem törvényszerű,hogy kijöjjön,de a dízel+audi kombó annyit tesz,hogy 1500 euró is könnyen kevés lehet.
1500,de nagyon minimu 1000 EUR tartalék alatt bele se kezdj!
Visszatekert órás TDI időzített bomba.
Te sehogy.
Néhány műszer ad rá okot,gyanút.
18 euróért kikérheted az előéleti bizonyítványt ami 70%-ban talán megsegít (a regisztrált kilóméterek minden műszakin,átiratásnál,hivatalos szervizen) hiszen gyanús ha 3 évesen volt benne 80 ezer ,4 évesen eladták 120 ,végig forgalomba tartva,szerviztörténet és 6 év alatt mondjuk 120-ról 135 lett,mert a 180-200 minimum.
Na meg nagyon sok árulkodó jel van, pl "echte 130 ezer km" de a bőr kormány már lyukacsos szétkoptatott és egyéb... Ez valszeg hazudt km,vagy valami okos 10 gyűrűs újjal rángatta 10 éven át :)
Használt autó vásárlásnál alap a folyadékok (olaj, hűtőfolyadék, fékfolyadék, stb.) és szűrők cseréje, illetve én a vezérlést is cserél(tet)ni szoktam, bármit is mond az előző tulaj.
Ezen felül amit írtak már: gyanús a kilométer, időzített bomba az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!