Mennyi a normális olajfogyasztás, új és használt autóknál?
Ha rám hallgatsz és olajfogyasztás ügyben biztosra akarsz menni, akkor a német autókat felejtsd el.
Ha már felvetetted a KIA márkát, én a legjobb választásnak tartom.
28 éves japán autónkban 10000 km/0 utántöltés.
22 éves németben úgyszintén.
13 éves japán szintén.
14 éves német dettó.
Ezek fordultak meg a kezeim között az elmúlt pár évben.
Típust direkt nem írok, nem az a lényeg.
Akár új autóban is kifoghatsz rosszat és öregben is jót.
Azért hogy ne csak jót írjak, az ecotec Opelekkel lehet kisebb probléma ezügyben. Meg mindennel ami nem megfelelően volt karbantartva, de ez orvosolható.
A saját tapasztalatomat írom le hátha ez segít: egy lassan 9 éves Opelom van, amibe beletettem 203.000km-t. 15.000km-enként cserélem az olajat. Ez alatt a nívópálcán szemmel láthatóan semmi változás nincs az olajszintben. Még soha nem kellett rátöltögetnem.
Ha használt autót veszel, annál nagyon sok múlik az előéletén, hogy előtted hogy használták. Amiről sajnos nem sok biztos információd lesz. Mennyire hajtották, milyen sűrűn és milyen olajat raktak bele, stb... Így ez ebből a szempontból egy picit lutri.
# 3 vagyok ismét. Közben amíg írtam látom jött előttem még egy komment.
Ezért hozzáteszem, hogy az Opel amiről az előbb írtam és soha nem kellett olajat rátöltenem, Ecotec motoros.
Igazából nem csak az autó korán, vagy a futott kilométeren múlik! Egyszerűen vannak olyan motorok amik gyárilag eszik az olajat, pl. a 16 szelepes Opel motorokról hallottam, hogy új korukban is képesek 1000 kilométerenként fél litert megenni.
A 2.0 SDI Caddy amit új korától hajtottam nem evett egy cseppet sem két olajcsere között, a szintén új Partner 1.6 HDI sem, és az öreg (13 és 15 éves) Renault-jaim az 1.6 16V motorokkal se fogyasztják az olajat.
A dugattyúkban van egy úgynevezett olajlehúzó gyürű,aminek a funkciója,hogy a kenőanyag ne jusson a robbanástérbe,hanem szépen csurogjon csepegjen vissza a karterba.
Vagy ez törött el a motorban,vagy csepeg az olaj a karterből, de normálisan az olajfogyasztás 10 ezer km - ként 0.001 liter azaz 1 ml ( egy gyűszűnyi) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!