Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy ilyen kaliberű átvágás...

Egy ilyen kaliberű átvágás után lehetne jogi lépéseket tenni?

Figyelt kérdés

Van egy "haverom", aki nemrég vette meg az első autóját egy Audi A4 B7 2.0 PD TDI személyében.

Már ott kezdődött a gond,hogy 2006-os évjáratút vett, miközben korábban B6-ot akart. (a baráti körünkben mindenki ezt javasolta neki)

Elsősorban azért mert csak 1 millió 400 ezer forintot szánt a vételre.

Ennyiből meg egy valamivel idősebb B6-ot lehetett volna venni, ami formailag még mindig "modern", és legalább jó is.

Mindegy, végül megvette a 2006-os B7-et, kereskedőtől, aki Németországból hozta be.

Nem vitt magával senkit, aki ért az autókhoz, csak az apját.

(a legjobb barátom autószerelő végzettséggel rendelkezik, és bár nem szerelőként dolgozik, de a saját autóját ő építi, és ért a kocsikhoz, főleg a dízelekhez, és a német konszern autókhoz.)

Ha annyira nem is, de nála én is jobban értek hozzá, és hiába ajánlottuk fel, hogy elmegyünk vele, nem hívott végül.

Első körben vezérlést és fékeket kellett cserélni, ami 350 ezer forintjába került (és nem Audi márkaszervizben)

Ezután megmutatta nekünk is a kocsit, ami az órája szerint 170 ezret futott.

A karosszériát, és a belsőt tekintve valóban szép, és aki kevésbé gyanakvó annak hihető is ez a kilométer futás, de hát ugye ennyi pénzért, egy ilyen autó ennyi kilométerrel már gyanús.

Rövidesen találtunk a motortérben egy matricát, ami szerint 250-nél volt vezérlés cserélve 2014-ben.

Az újdonsült tulaj szerint az tévedés lehet. (biztos,hogy nem)

Nem sokkal ezután, jött a PD elem,kuplung, és turbó csere (a turbóval valószínűleg a szerelő lehúzta, mert bár nem volt makulátlan, de még elment volna pár 10, de akár 100 ezret is, de ezt csak rámondva, hisz senki sem tudhatja)

Mindez volt 1 millió forint pluszban.

Így már nagyjából ott tart, mintha egy 2 millió 600-700 ezerért, korrekt állapotú kocsit vett volna.

Viszont ráférne egy futóműfelújítás is, mert arra sem mondhatjuk,hogy szar, de nem is jó.

Gondolhatjuk,hogy lehetne rosszabb is, meg akinek Audira van pénze, vagy hogy 1-2 év alatt ezeknek a cseréje bárkinél bejöhet.

Csak a fő gond,hogy a kocsi 2,5(!!!) HÓNAPJA van nála.

Már rájöttem,hogy nem segíthetünk rajta, de én azt gondolom,hogy iszonyatosan átb*szták a fejét, és lehet mondani,hogy megérdemli stb... de azért dühítő,hogy ezt megteszi/teheti egy kereskedő.

Utolsó próbaként még a jogi lépéseket javasolnám neki, illetve már javasoltuk is, de kérdés,hogy lehet tenni ilyenkor valamit?

2017. jún. 8. 14:13
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Hát én oda nem megyek, bár ő sem fog...de ettől függetlenül szerintem szemétség az egész, nem mindenki ért/érhet az autókhoz.Persze vigyen magával olyat, de....na mindegy számomra dühítő hogy ilyen van.
2017. jún. 8. 15:12
 12/17 anonim ***** válasza:
Kinek a nevén került be az országba, ki a vevő a német adásvételin? Mert általában ez közvetlenül a vevő nevére kerül, és akkor olyan, mintha a kereskedő a közelében sem járt volna az autónak...
2017. jún. 8. 15:16
 13/17 anonim ***** válasza:

Azert több mint megmosolyogtató,hogy van még olyan ember mint a 9-es aki komolyan azt hiszi,hogy egy kis rendőrséges meg médiás fenyegetőzéssel,meg egy ügyvéddel bármit is el lehet érni egy ilyen dologban.......

A kerdezőnek meg annyit,hogy dühítő nem dühítő sajnos ez van!

Es ebben sajnos pont a vevők a legnagyobb hibásak!Hiszen amilyen a kereslet olyan a kinalat!A magyaroknak meg ennyi a lényeg,hogy ha tizeneves premium dizelrol van szo akkor se legyen benne lehetőleg 60ezer km-nél több,de ha lehet inkább csak 40ezer!tudjuk higy ilyen kocsi nincs megis mindenki ezt keresi meg mindenkinek ez kell!Az ilyen kifejezések mellé még hogy nímetbű' behozott meg csak olaj a tűzre....hiszen mint köztudott ott kolbaszbol van a kerites,tehát minden autó tejben vajban van fürösztve,meg hát ott amugy is csak 80+ éves vak ügyvédek vesznek autót,ők is csak azért hogy vasarnaponkent kitoljak a garázsbl az alpesi levegőre hogy lemossák....

2017. jún. 8. 15:41
 14/17 crudy ***** válasza:
50%

Marcelloval nagyon egyet tudok érteni. Rengetek autóhirdetés nézek naponta és ez a friss német, dízel de alig futott. Ajjaj ott van mindenhol. A barátod nem vitt magával senkit pedig tudott volna. Miután beütött a gebasz fogta és kicsengette. Én már akkor vissza mentem volna, persze hiába. Szoktam mondani h azokat szokták átverni akit át lehet verni. Tényleg szomorú, hogy van ilyen, de aranyom. Ilyen a világ. Ebben élünk mind. A sok hirdetés között amiket nézek néha megnézek egy két kereskedés hirdetését is. Oda szokták írni, hogy a leírás és az adatok tájékoztatás jellegűek, tévedés jogát fenntartjuk és pont most olvastam egyet. Hát macskaragja meg ide is linkelem.

[link]

151 ezer kilometer három felkiáltó jel. Tovább a leírásra: Ára alatt eladó. Neked ez egy nagyon jó vétel. Minden tökéletes benne. De most jön a lényeg: "kis értékű autóink nem új autók, ezzel legyen mindenki tisztában, ennek tudatában keressen minket. Garanciát kereső vevőinknek ezen értékű autók nem ajánlottak. Festékmérő készülék nélkülözése ajánlott. Sem minőségi sem szavatossági, sem kilometer garanciát nem tudunk adni az autóinkra mivel nem mi használtuk ezidáig. Vissza nem áll módunkban vásárolni. " Valami hasonló szöveget oda írnak. És h ez mit jelent? Azt jelenti, hogy téged tájékoztattak arról, hogy fingjuk sincs, hogy milyen állapotban van az autó és ez lehet meg fog jelenni az adásvételiben és ha vissza viszed az autót h hát de ez szar azt fogják mondani, hogy apám, mi szóltunk. Rendőr? Ügyvéd? Média? Ugyan, ilyen történik nap mint nap, átvernek embereket minden órában és ezzel nem lehet a rendőrségre futni mert az eladó úgy csinálta, hogy azt megtehesse, hogy utána ne legyen rajta fogás. Ha magánszemély lenne oké, lehetne próbálkozni de egy nepper nem ilyen ostoba. Ez bizony tanulópénz volt. Nem kért segítséget, nem értett hozzá. Legközelebb nem lesz ilyen. És neked is ajánlom, hogy ne dühöngj ezen hanem számíts rá. Ha te leszel olyan helyzetben, hogy valamit venni akarsz. Akár egy új autót akkor okosan csináld és vigyél magaddal valakit aki ért hozzá.

Egyébként ahoz már tényleg kevés hozzá értés kell, hogy tudjuk, hogy egy 10 éves dízelben nem 150 van. Logikus.

Azt javaslom, hogy már átvágták a vételnél, ahogy mondod a szerelőnél. Ha ebből az első nem volt elég, hogy megtanulja, hogy ne vágják át akkor szólj neki, h meditáljon napi két órát mert ritka hülye az élethez, ha kétszer így átdobják a falon.

2017. jún. 8. 16:34
 15/17 anonim ***** válasza:

"Ha ebből az első nem volt elég, hogy megtanulja, hogy ne vágják át akkor szólj neki, h meditáljon napi két órát mert ritka hülye az élethez, ha kétszer így átdobják a falon."

Crudy szívemből szoltal!

2017. jún. 8. 22:42
 16/17 crudy ***** válasza:
Gondoltam h tetszeni fog :D
2017. jún. 8. 23:10
 17/17 anonim ***** válasza:

Hát persze, 1.4M ért csakis 11 éves "keveset futott" TDI-t kell venni neppertől :)))

Jézusom.

Egy év múlva kb 4 millája lesz benne. Annyiért már garanciás 3 éves autókat lehet venni.

2017. jún. 8. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!