Milyen jogi lépéseket tehet a póruljárt vevő, ha az 1 hónapja megvásárolt autójának egy fő darabja (Bosch diesel adagoló) tönkrement, és 250. 000 ft a javítási költség?
Meg kell nézned a szerződést, elméletben, ha az autóra garancia, vagy szavatosság nem volt kikötve külön az adás-vételi szerződésben semmilyen jogi lépésre nincsen lehetőséged, de legalább is nem a számodra eredményes zárással.
Egyébként milyen autó amibe 250k egy adagoló?Új autóról vagy használtról van szó? Gondolom használt...
NICO
Ha magánszemély, akkor garancia-szerű kötelezettsége nincs legjobb tudomásom szerint.
Az egy más téma, ha ismert volt előtte a hiba, de téged erről nem tájékoztatott - ezért kell a komoly hibákat ráírni a megjegyzés rovatban a szerződésre.
De a másik kérdés, hogyha nem autószerelő, akkor honnan kellene tudnia, hogy hibás..
Érdekes problémakör.
hát beperelheted aztán 10 év múltán majd lesz valami.munkatársam bmw 320ast vett márkakereskedésből,műszaki adatlappal,állapotfelméréssel,hazáig nem jutott el vele.eddig 450ezrében van és fél éve egyik szerelőtől megy a másikhoz.a kereskedésben azt mondták: Megnézted,meg.kipróbáltad,ki.megvetted,meg.innentől a te gondod,leszarjuk.
Isten hozott Magyarországon.
Az opel 2.0 es 2.2 dti motorjainal ez tipushiba, tele van vele a nepitelet.hu . Jo,hogy tajekozodtal,mielott autot vettel :)
Nulla,vagy kevesebb eselyed van pert nyerni,szerintem ne faraszd magad vele , le kell nyelni ezt a bekat es legkozelebb elore szetnezni a kiszemelt verda gyerekbetegsegeivel.
En is most vettem egy autot, es van par hibaja amit remekul eltuntettek.. Ismeros utana olvasott, elmeletileg fel evig koteles az elado kijavitani azt a hibat ami nem a vasarlast kovetoen keletkezett, es ezt be is kell bizonyitanod.
En nem koveteltem tole a javitas arat, megegyeztem vele, hogy vagy visszaveszi vagy elfelezzuk a 150ezer forintos szamlat. Elfogadta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!