Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik autót válasszam? SOS...

Melyik autót válasszam? SOS sürgős pls.!

Figyelt kérdés

Sajnos elromlott a kocsim (10 éves Renault Clio Diesel, 190 000 km-rel), és mivel a generátor ékszíja szakadt el, így nagyon drága lenne a javìtása (alsó hangon 3000 euro de mivel mást is kell csinálni rajta, így inkább 5000-re rúg a számla.) Így inkább úgy döntöttem, jobban megéri, ha újat veszek (mármint használtat, újra sajnos nem futja). A következő lehetőségek vannak amiket kinéztem:

Toyota Yaris III, 2012- es, 75 000 km-rel (külföldön élek, itt az annyi az tényleg annyi) 1.0-às benzines motorral, 6900 euroért (tegnap kipróbáltam, nem rossz bár félek, kicsit gyenge a motorja, nálunk sok hegy van) 3 hónapos teljes körű garanciát ad rá a kereskedő és teljeskörű szervizt az átadáskor (pumpacsere, klímatöltés, gumicsere, fékcsere...)

Renault MEGANE III - 2009-es évjárat, 1.6-os benzines, rengeteg opcióval (klìma, tempomat, stb...) 58 000 futott kilométerrel 5 990 euróért (ma megyek megnézni) - 1 év teljes körű garanciát adnak rá.

Toyota Auris 2011-es, 38 000 futott kilométerrel, benzines,90 lóerős szintén 6 900 pénzért (ő tegnap került fel, igazán ide húz a szívem, remélem még meglesz ma reggel...)

Illetve ajánlottak még Renault Cliot, Citroën Picassot meg Hyundai i20-at is a 4000- 7000 euros árkategóriában amit megadtam.

Légyszi segítsetek, ti melyiket választanátok?

Igazából második autónak kell amivel a gyereket viszem az iskolába, meg munkába / bevásárolni járok, illetve ha valahova nem együtt megyünk a férjemmel.

Szóval nem sportkocsit keresek, hanem egy megbízható autót ami azért nem túl kicsi (tehát minimum Clio méret), és nem kell állandóan javítani.

Mivel Franciaországban élek, természetesen a francia kocsik annyiból előnyt élveznek, hogy ahhoz mindig van alkatrész olcsón (bontóból is). Renault-m meg már volt kettő is, én meg voltam velük elégedve.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki válaszol!!!

2017. máj. 31. 04:29
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Elmentem, kipróbáltam és megvettem az Aurist. Pénteken megyek érte, addigra lesz rajta egy féktárcsa csere (ha jól értettem) meg megcsinálják rajta a zöldkártyát, olajcserét, stb, plusz teljes revíziót. 3 hónap garanciát ad rá. Alkudni próbáltam, de nem adta alább, bár ahogy elnéztem, a 6900 euro elég baráti ár ezért a kocsiért.

Amúgy 1.6-os benzines motorja van, 100 lóerős, ennyi csak elég lesz a lejtősebb utakra is (6 sebességes).

Remélem nem csináltam rossz vételt...

2017. máj. 31. 12:08
 12/15 anonim ***** válasza:
Toyota szívó benzin motorral várhatóan hálás és megbízható jószág lesz. Használd szerencsésen sokáig.
2017. máj. 31. 12:16
 13/15 anonim ***** válasza:

Hát inkább vezérműszíj lesz az, egy generátor beszarása után nem szokták csak úgy kidobni az autót. Itthon 50-60 ezerért felújítják neked a generátort, Franciországban ha drágább is, de nem 3000 euróba kerül.

Én nem vagyok nagy francia autós, de nem is ítélem el őket, messze nem olyan szarok, mint mondják. Én így hirtelen a Peugeotot javasolnám, mondjuk egy 308-ast.

2017. máj. 31. 12:17
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy még megvolt!

Használd egészséggel, baleset- és hibamentes boldog kilométereket! :-)

2017. máj. 31. 13:14
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Azt hiszem megnyugodtam ;)
2017. máj. 31. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!