Melyik autót válasszam? SOS sürgős pls.!
Sajnos elromlott a kocsim (10 éves Renault Clio Diesel, 190 000 km-rel), és mivel a generátor ékszíja szakadt el, így nagyon drága lenne a javìtása (alsó hangon 3000 euro de mivel mást is kell csinálni rajta, így inkább 5000-re rúg a számla.) Így inkább úgy döntöttem, jobban megéri, ha újat veszek (mármint használtat, újra sajnos nem futja). A következő lehetőségek vannak amiket kinéztem:
Toyota Yaris III, 2012- es, 75 000 km-rel (külföldön élek, itt az annyi az tényleg annyi) 1.0-às benzines motorral, 6900 euroért (tegnap kipróbáltam, nem rossz bár félek, kicsit gyenge a motorja, nálunk sok hegy van) 3 hónapos teljes körű garanciát ad rá a kereskedő és teljeskörű szervizt az átadáskor (pumpacsere, klímatöltés, gumicsere, fékcsere...)
Renault MEGANE III - 2009-es évjárat, 1.6-os benzines, rengeteg opcióval (klìma, tempomat, stb...) 58 000 futott kilométerrel 5 990 euróért (ma megyek megnézni) - 1 év teljes körű garanciát adnak rá.
Toyota Auris 2011-es, 38 000 futott kilométerrel, benzines,90 lóerős szintén 6 900 pénzért (ő tegnap került fel, igazán ide húz a szívem, remélem még meglesz ma reggel...)
Illetve ajánlottak még Renault Cliot, Citroën Picassot meg Hyundai i20-at is a 4000- 7000 euros árkategóriában amit megadtam.
Légyszi segítsetek, ti melyiket választanátok?
Igazából második autónak kell amivel a gyereket viszem az iskolába, meg munkába / bevásárolni járok, illetve ha valahova nem együtt megyünk a férjemmel.
Szóval nem sportkocsit keresek, hanem egy megbízható autót ami azért nem túl kicsi (tehát minimum Clio méret), és nem kell állandóan javítani.
Mivel Franciaországban élek, természetesen a francia kocsik annyiból előnyt élveznek, hogy ahhoz mindig van alkatrész olcsón (bontóból is). Renault-m meg már volt kettő is, én meg voltam velük elégedve.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki válaszol!!!
Köszönöm! Elmentem, kipróbáltam és megvettem az Aurist. Pénteken megyek érte, addigra lesz rajta egy féktárcsa csere (ha jól értettem) meg megcsinálják rajta a zöldkártyát, olajcserét, stb, plusz teljes revíziót. 3 hónap garanciát ad rá. Alkudni próbáltam, de nem adta alább, bár ahogy elnéztem, a 6900 euro elég baráti ár ezért a kocsiért.
Amúgy 1.6-os benzines motorja van, 100 lóerős, ennyi csak elég lesz a lejtősebb utakra is (6 sebességes).
Remélem nem csináltam rossz vételt...
Hát inkább vezérműszíj lesz az, egy generátor beszarása után nem szokták csak úgy kidobni az autót. Itthon 50-60 ezerért felújítják neked a generátort, Franciországban ha drágább is, de nem 3000 euróba kerül.
Én nem vagyok nagy francia autós, de nem is ítélem el őket, messze nem olyan szarok, mint mondják. Én így hirtelen a Peugeotot javasolnám, mondjuk egy 308-ast.
Örülök, hogy még megvolt!
Használd egészséggel, baleset- és hibamentes boldog kilométereket! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!