Melyik autót válasszam? SOS sürgős pls.!
Sajnos elromlott a kocsim (10 éves Renault Clio Diesel, 190 000 km-rel), és mivel a generátor ékszíja szakadt el, így nagyon drága lenne a javìtása (alsó hangon 3000 euro de mivel mást is kell csinálni rajta, így inkább 5000-re rúg a számla.) Így inkább úgy döntöttem, jobban megéri, ha újat veszek (mármint használtat, újra sajnos nem futja). A következő lehetőségek vannak amiket kinéztem:
Toyota Yaris III, 2012- es, 75 000 km-rel (külföldön élek, itt az annyi az tényleg annyi) 1.0-às benzines motorral, 6900 euroért (tegnap kipróbáltam, nem rossz bár félek, kicsit gyenge a motorja, nálunk sok hegy van) 3 hónapos teljes körű garanciát ad rá a kereskedő és teljeskörű szervizt az átadáskor (pumpacsere, klímatöltés, gumicsere, fékcsere...)
Renault MEGANE III - 2009-es évjárat, 1.6-os benzines, rengeteg opcióval (klìma, tempomat, stb...) 58 000 futott kilométerrel 5 990 euróért (ma megyek megnézni) - 1 év teljes körű garanciát adnak rá.
Toyota Auris 2011-es, 38 000 futott kilométerrel, benzines,90 lóerős szintén 6 900 pénzért (ő tegnap került fel, igazán ide húz a szívem, remélem még meglesz ma reggel...)
Illetve ajánlottak még Renault Cliot, Citroën Picassot meg Hyundai i20-at is a 4000- 7000 euros árkategóriában amit megadtam.
Légyszi segítsetek, ti melyiket választanátok?
Igazából második autónak kell amivel a gyereket viszem az iskolába, meg munkába / bevásárolni járok, illetve ha valahova nem együtt megyünk a férjemmel.
Szóval nem sportkocsit keresek, hanem egy megbízható autót ami azért nem túl kicsi (tehát minimum Clio méret), és nem kell állandóan javítani.
Mivel Franciaországban élek, természetesen a francia kocsik annyiból előnyt élveznek, hogy ahhoz mindig van alkatrész olcsón (bontóból is). Renault-m meg már volt kettő is, én meg voltam velük elégedve.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki válaszol!!!
Illetve közben még felkerült 2 plusz hirdetés ami érdekelne :
-Opel Corsa 1.3-as HDI Diesel 5 ajtós, 95 lovas, 2010-es évjárat 67 000 futott km-rel 6 600 euróért (a gazdája áthelyezès miatt adja el)
- vagy egy szintén sürgősen eladó (7 nap múlva megy el a tulaj) Peugeot 308 kombi, 2011-es, 99 000 futott km-rel, jó állapotban, viszont ezt mindössze 3000 euròért adják...)
Generátor ékszíj elszakadt, és 3000 euro a javítása??? Valamit elírtál szerintem...
Amúgy Franciaország vagy nem, én benzines Toyotát vennék, és nem valami francia kacatot.
Köszi szépen.
Az elszakadt ékszíjjal az a gond, hogy elvileg szanaszét tört a generátor, és összevissza vetődött minden.
A Renault szerint a munkadíj dobja meg sajnos ennyire...
Mondjuk kell benne rendes ékszíjat is cserélni, plusz olajcsere, gumicsere és fékcsere, meg a csomagtartót megjavítani, mert magától kinyílik menet közben.
Tehát a 3000 euro sajnos reális (vannak dolgok amiket csak a Renault csinál nálunk garanciálisan, különben már rég elvittem volna valamelyik ismerősömhöz aki meg tudta volna javítani olcsóbban de egyik sem vállalta...)
Valószínű a Toyota lesz a befutó, ma délben megyek megnézni.
Köszi a tanácsokat!!!
Én ezek közül a Yaris és az Auris között hezitálnék - és utóbbi nyerne. Ugyanazért a pénzért kevesebbet futott, nagyobb és erősebb autót kapsz. A gyerekek is jobban elférnek, nem gurul vissza a lejtőn, az egy élhető autó.
A franciákat én kerülném, pláne az elektronikai extrákkal teletömött darabokat, mert pont az elektronika a franciák gyenge pontja. A felsoroltak közül még az i20 is jó autó, de az Auris minden tekintetben veri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!