Az autó beindításánál miért kell nyomni a kuplung mellett a féket is?
Figyelt kérdés
Mi a funkciója?2017. máj. 30. 20:23
5/14 anonim válasza:
hát ha egy meredek emelkedőn vagy, akkor nem árt.. amúgy felesleges...
6/14 anonim válasza:
Emelkedőn is felesleges.
Már egy ideje feltalálták a kéziféket.
7/14 anonim válasza:
Nem kell, de ajánlott, én úgy szoktam meg tudatosan, mióta megvan a jogsim, mostmár reflexszerűen így történik. Ha nincs behúzva a kézifék, és benyomod a kuplungot, akkor simán nekigurulhatsz valaminek, de ha nyomod a féket, ez nem történik meg. Sok újabb autót nem is lehet beindítani, ha nem nyomod a féket.
8/14 anonim válasza:
Hogy ne guruljon el?(tfh.: nem pont vízszintben áll az autó hanem vagy előre vagy hátra lejt a hely)
9/14 anonim válasza:
#8-asnak is üzenem, hogy kb. 100 éve feltalálták a kéziféket.
10/14 anonim válasza:
Én is mindig kuplung, fékkel indítok. Teszem ezt azért mert általában csak sebességben hagyom a kocsit, nem húzom be a kéziféket parkoláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!