Mi történne akkor, ha nagy sebesség mellett rükvercbe váltanánk, és felengednénk a kuplungot?
hogyan teszi be menet közbe, főleg nagy sebességnél hátramenetbe? egy vezetni tudó ember érzi, hogy nem megy be a váltó a kiválasztott sebességbe, 1-be sem tudod betenni nagy sebességnél.
és ezt tudja a 25 éves autóm, és az 5 éves autóm is.
persze ha izomból két kézzel rángatva beveszi, azt nem tudom, de hát egészségére akkor.
hondákban híresen pontos és precíz váltó van, erősen kétlem, hogy 150-nél bevette volna a rükit... teljesen kizárt, mivel a kuplung két fő tárcsából áll, az egyik a főtengellyel forog együtt, ez a lendkerék, a másik a váltón keresztül a kerekekkel, ez a kuplungtárcsa, és ha elengeded a kuplungpedált, akkor a rugó/rugók egymásnak feszíti őket, és akkor forognak együtt, nos tehát...
rükiben kb 50-el tudsz haladni mikor már letilt a motor 6000 fordulat körül, ha te 150-nél raknád rükibe, azonnal 18000-re pörgetné a kuplungtárcsát, ami több mint valószínű azonnal szétrobbanna...
Csak elméleti kérdés volt, eltekintve attól, hogy nehéz lenne a sebességváltót erre a fokozatra tolni (vagy egyáltalán nem is lehetne).
Köszönöm a válaszokat :)
# 5
Én nem értek ilyen szinten hozzá, az illető, aki mesélte akkor nagy valószínűséggel füllentett. Bár nem értem miért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!