Forgalmi vizsga bukás jogtalanul Győrben, azért mert átmentem a zöld lámpán?
Tegnap vizsgáztam. Vizsgabiztos meg az oktató szerintem tuti összebeszélhettek, hogy azonnali bukás legyen. Jövök ki a vizsgahelyszinröl autoval, aztán mikor a hid elötti lámpához értem, piros lett. Örültem is neki,mert ott van az a zöld kiegészitö lámpa és az hamar kialszik. De mivel csak egy kicsi auto volt elöttem, tudtam, hogy képtelenség lenne nem áthajtani rajt. Ki is villant a zöld jobbra tartò nyilacska... AZ elöttem levö azonnal elindult, én is utána egyböl a követési távolságot tartva. Aztán mikor kanyarodtam, azt mondja mögöttem a VB, hogy piroson mentem át.Mondom neki, az nem piros volt, mivel nekem szabad utam volt a zöld kiegészitö lámpa miatt. Erre nem szolt semmit. Vissza kellett kanyarodnom. Megbuktam, mert áthajtottam a ZÖLD lámpán. Ki hallott ilyet??? Az Oktató meg nem figyelt, mert a papírjait nézegette.... Aztán utána még mentünk kb 5 percet, mire visszaértunk.. Közli velem, hogy szépen használom AZ autot. Ügyes vagyok.
De még ha jogosan buktatott volna meg, bele is törődtem volna az ember úgy tanulna a saját hibájából....
Lefizetséssel óvatosan. Ha az oktató felajánlja,vagy erősen javasolja,na akkor mehet,magánakcióba ne kezdj szerintem.
oktató váltáson gondolkodtál?
A létező összes településen mindenhol az összes kanyarodó zöldnél inkább nézz rá kétszer a lámpára, mert nagyon rövid ideig égnek, és mivel nincs sárga, ha elalszik és te átmentél rajta, az bizony bukta.
Az oktatód és a vizsgabiztosod tuti, hogy nem beszéltek össze. Nem tudom, lehet, hogy a vizsgabiztosok számára van egy "kvóta", ami meghatározza, hogy minimum hány vizsgázót kell megbuktatni időközönként...
Kenőpénz nem számít és nem szükséges vidéken. Győrben vizsgáztam KRESZ-ből, elsősegélyből és forgalomból fél éve, elsőre meglett mindegyik nulla kenőpénzzel.
A vizsgádhoz gratulálok!
Igaz, nem mai kérdés, de van egy dolog amiért megbuktathatott, ahogyan az egyik hozzaszolot is.
Igaz, hogy nektek jobbra zöld kieg. lámpa volt, de lehet, hogy a balról érkezőknek(egyenesen tovább haladva) , vagy a szemből lekanyarodoknak is zöld volt. Ebben az esetben, pedig nekik van szabad útjuk, vagyis elsőbbségük.
A hozzászólónál biztos ez volt a gond, hogy érkeztek valamelyik irányból, ahol a jelzőlámpa zöldet jelzett, és Ti úgy hajtottatok volna rá, mert máskülönben nem tapadtak volna a fékre.
Abban a pillanatban tiltott volt áthaladni. Lásd, buszsáv.
Sokszor jobbra nekik is szabad út van, kivéve ha a buszsávból, vagy rá, más irányból normál jelzőlámpa zöldet jelez a buszsávra érkező szabályosan közlekedő valamennyi gépjárműnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!