Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez turbós motor?

Ez turbós motor?

Figyelt kérdés
[link]

2017. máj. 24. 18:52
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
200 ezer, egyben van. Nem rohad sehol sem a kaszni a képeken, mondjuk én észrevettem a képek alapján, hogy az alja kicsit le van festve.
2017. máj. 24. 21:52
 12/21 A kérdező kommentje:

Turbófeltöltős? Akkor ennek van befecskendező rendszere, vagy csak szívó?

Úgy értettem az előbb, hogy ugye van ilyen mechanikus feltöltő is.

Nagyon keverem a dolgokat sajnos. Nem sima gimnáziumba kellett volna mennem, már mindegy. :D Mondjuk sofőrnek készülök, nem szerelőnek igazából...de érdekel azért a téma eléggé.

2017. máj. 24. 21:55
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebbe most így ne menjünk bele, tényleg nagyon nem vagy képben :D
2017. máj. 24. 22:01
 14/21 A kérdező kommentje:
Okéoké, csak annyit mondj el, hogy van e befecskendező rendszere vagy a dugattyú a sűrített levegő, benzin keveréket szívja be?
2017. máj. 24. 22:35
 15/21 A kérdező kommentje:
Mit beszélek...gázolaj*
2017. máj. 24. 22:36
 16/21 anonim ***** válasza:
Minden négyütemű motornak van befecskendező rendszere.
2017. máj. 24. 22:44
 17/21 A kérdező kommentje:

Na, b... meg a k... Isten. :D Beszívja a dugattyú a hengerbe az oxigént és sűrített levegőt amit ugye a turbónak köszönhet amit a kipufogógázok hajtanak meg.

És amikor a felső holtpontnál van majdnem a dugattyú az adagoló szivattyú benyomatja az aranyat érő gázolajat és bumm.

2017. máj. 24. 22:48
 18/21 A kérdező kommentje:

Hm, a könyvben ez nem így van. 76-os Surányi könyv.

A sima négyütemű benzines motorban a dugattyú szívja be a levegő, benzin keveréket amit ugye a karburátor összeporlaszt. A gyertya gyújt amikor felső holtpontban van a dugattyú és bumm. Legalábbis én így látom.

2017. máj. 24. 22:52
 19/21 A kérdező kommentje:

"Beszívja a dugattyú a hengerbe..."

A szélkerék tolja be, és így sokkal több levegő jut a hengerbe.

Bocsánat a rengeteg offért. :D

2017. máj. 24. 22:57
 20/21 anonim ***** válasza:

Ez már csak a definíción való lovaglás.

Mit értünk befecskendezés alatt? Hogy az üzemanyag vagy bizonyos komponense nem a motor által "szívódik" be? Ha igen, akkor ilyen elven a karburátor is befecskendező rendszer, hiszen oké hogy a motor szívja be a töltetet, de ott is van egy bizonyos üzemanyagnyomás (pár tized bár), ami annyi tesz, hogy minimális befecskendezés rásegítés ott is van.

Amúgy igen, a szóban forgó autó befecskendezős.

2017. máj. 24. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!