Turbós vagy szívós benzin motorok? (újabb vs régiek) ki melyikre esküszik? Ki szerint tud egy turbós 1.4es motor 130-140 LEvel elmenni akár 500e kmt is egészségesen? Szerintem nem. :. )
Figyelt kérdés
2017. máj. 2. 18:49
1/3 anonim válasza:
Kb ugyan ezt mondhatták akkor is, mikor a 60 lóerős karburátoros motorokat kezdték felváltani az injektoros 90-100 lóerősek.
:D
2/3 anonim válasza:
Én nem esküszöm egyikre sem, de nagyon jó turbómotorokat csinálnak már, illetve régebben is akadt már néhány jó (pl VW 1.8T). A szívó benzines motoroknak nem nagyon van előnyük, én csak a V8 meg V12-esek kikopását sajnálom (ezeket is kiszorítják V6 turbókkal ugye).
3/3 anonim válasza:
Aztán a VW olajnyomás hiányos 1.8T-je se egy akkora durranás. Gyárilag nem tud ám olyan hűdesokat. Mondjuk az igaz, hogy lehet szépen húzni,meg alakítgatni. Amúgy én a '80-as, '90-es évek nagy turbós gépeit (Subaru Legacy, Galant turbo, Mazda 323), és pörgős kis szívói (1.6 VTEC, 1,6 MIVEC, Pug 306 S16), ezek mind izgalmas gépek. Mindegyiknek megvan a saját oldala. Amúgy ezeket az 1,4-es turbós förmedvényeket már nem a tartósságra tervezik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!